08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2024 19:59 | Son Güncelleme: 19.07.2024 20:07

Microsoft 365: Tüm uygulama ve hizmetler kurtarıldı

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan ve dünya çapında birçok işletmenin sistemlerinde kesintiye yol açan sorundan etkilenen tüm Microsoft 365 uygulamalarının ve hizmetlerinin kurtarıldığı açıklandı
Microsoft 365: Tüm uygulama ve hizmetler kurtarıldı

Microsoft 365, küresel yazılım sorunundan etkilenen tüm Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetlerinin kurtarıldığını duyurdu. Microsoft 365'in küresel yazılım sorunu için çözüm çalışmalarına ilişkin güncel durumu paylaştığı açıklamasında, "Uzun bir izleme süresinin ardından, sorunun hafifletildiğini ve daha önce etkilenen tüm Microsoft 365 uygulamalarının ve hizmetlerinin kurtarıldığını belirledik." ifadesi kullanıldı.

Dünya genelinde ABD merkezli hava yolu şirketleri başta olmak üzere şirketler, havalimanları, bankalar, bazı medya kuruluşları ve Londra Borsasında, Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike sistemlerindeki sorun nedeniyle teknik aksaklık yaşandığı bildirilmişti.

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'ın Üst Yöneticisi (CEO) George Kurtz, X hesabından yaptığı açıklamada, CrowdStrike'ın Windows ana bilgisayarları için tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir sorundan etkilenen müşterilerle aktif çalıştığını belirterek, "Bu, bir güvenlik olayı ya da siber saldırı değildir. Sorun tespit ve izole edilmiş ve bir düzeltme tanımlanmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Kaynak: AA