18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.07.2023 10:27 | Son Güncelleme: 18.07.2023 10:59

Microsoft Office Calibri'yle vedalaşıyor: Yeni varsayılan font Aptos

Microsoft Office programları Word, Outlook, PowerPoint ve Excel, Calibri yerine artık yeni varsayılan fontları Aptos ile kullanıcılarına hizmet verecek
Microsoft Office Calibri'yle vedalaşıyor: Yeni varsayılan font Aptos

Microsoft, varsayılan fontu Calibri’yi, orta 20. yüzyıl İsviçre tipografisinden esinlenen yeni bir sans-serif tipi olan Aptos ile değiştiriyor. Daha önce Bierstadt olarak bilinen bu font, Microsoft’un son birkaç yıldır yeni varsayılan fontunu arama sürecinin bir parçasıydı.

Calibri, Office 2007’nin çıkışıyla birlikte Times New Roman’ın yerini alarak varsayılan fontu olmuştu.

Microsoft’un baş tasarım yöneticisi Si Daniels, perşembe günü yayınlanan bir blog yazısında, “Bugün, Aptos’un Word, Outlook, PowerPoint ve Excel’de yüz milyonlarca kullanıcı için yeni varsayılan font olarak belirmeye başladığı bu büyük değişikliğin son aşamasına başlıyoruz” dedi. Daniels, değişimin ne zaman gerçekleşeceği için ise "önümüzdeki birkaç ay içinde tüm müşterilerimiz için varsayılan olacak” ifadelerini kullandı.

Aptos, varsayılan olarak Calibri’nin yerini alacak olsa da, eski font hâlâ yeni bir font menüsünün (ilk olarak web’de kullanılabilir) en üstünde, önceki halefleri Times New Roman ve Arial ile birlikte sabitlenmiş durumda bulunacak.