18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.07.2023 19:35 | Son Güncelleme: 16.07.2023 19:40

Microsoft Call of Duty serisini Playstation'da tutmak için anlaşma imzaladı

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının ardından Call of Duty'yi PlayStation'da tutmak için bir anlaşma imzalandığını söyledi
Microsoft Call of Duty serisini Playstation'da tutmak için anlaşma imzaladı

Microsoft'un Acitivision Blizzard'ı satın almasında yolunu açacak önemli bir gelişme yaşandı. Spencer, Call of Duty'nin Playstation'da kalmasını sağlayacak bir anlaşma imzalandığını duyurdu. 

Call of Duty daha fazla platformda olmalı

Anlaşma hakkında konuşan Microsoft Başkanı Brad Smith attığı bir tweet'te, "Bu anlaşmanın onaylanması için bitiş çizgisini geçtikten sonra bile, Call of Duty'nin her zamankinden daha fazla platformda ve daha fazla tüketici için kullanılabilir kalmasını sağlamaya odaklanmaya devam edeceğiz" dedi.

FTC (ABD Federal Ticaret Komisyonu), Microsoft'un Sony Group gibi rakiplerini devre dışı bırakmak için bir teşvike sahip olacağı için anlaşmanın konsollarda video oyunları oynayan ya da abonelikleri olan tüketicilere zarar vereceğini savunmuştu.

FTC'nin endişelerini gidermek için Microsoft daha önce, birleşmenin kapanması koşuluyla Nintendo ile 10 yıllık bir sözleşme de dahil olmak üzere rakiplerine Call of Duty lisansı vermeyi kabul etmişti.