18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.06.2023 22:11 | Son Güncelleme: 11.06.2023 23:52

Microsoft yapay zeka sesli sohbet özelliğini bilgisayarlara getirdi

Microsoft, OpenAI’nin GPT-4 teknolojisi ile desteklenen web tarayıcısı Edge’deki sohbet robotuna ses desteği getirdi
Microsoft yapay zeka sesli sohbet özelliğini bilgisayarlara getirdi

Artık masaüstünde Bing ile konuşabilirsiniz ve hatta Bing size verdiği yanıtları yüksek sesle okuyabilir. Microsoft, OpenAI'nin GPT-4 teknolojisi tarafından desteklenen arama motorunun Edge'deki sohbet robotu için ses desteğini kullanıma sundu.

Teknoloji devi, en son Bing önizleme sürüm notlarında "Birçoğunuzun mobil cihazlarda sohbet için sesli giriş kullanmayı sevdiğinizi biliyoruz" diye yazdı. Bu özellik ilk olarak Bing'in mobil uygulamaları için yapay zeka sohbet robotunda kullanıma sunuldu. Şimdi ise bu özellik masaüstüne geldi. Bu özelliği kullanabilmek ve yapay zeka destekli botla konuşmak için Bing Chat kutusundaki mikrofon simgesine dokunmanız yeterli.

Bu özellik şu anda İngilizce, Japonca, Fransızca, Almanca ve Mandarin dillerini destekliyor, ancak Microsoft daha fazla dil desteğinin yolda olduğunu söylüyor. Bing'e sadece konuşarak soru sorabilmenin yanı sıra, sohbet robotu artık metinden sese yanıtları da destekliyor ve sorularınıza kendi sesiyle yanıt verebiliyor. 

The Verge'ün belirttiğine göre Microsoft, sesli asistan olarak hizmet veren Windows için bağımsız Cortana uygulamasını bu yılın sonunda kaldıracağını duyurduktan kısa bir süre sonra masaüstünde Bing Chat için ses desteği sundu. O zamanki duyurusunda Microsoft, kullanıcıların "Windows ve Edge'de yapay zeka yetenekleri artırılmış güçlü üretkenlik özelliklerine" erişmeye devam edeceğini belirtmişti. Özellikle Bing Chat ve şirketin uygulamalarında içerik oluşturmak için yapay zeka kullanan Microsoft 365 Copilot'tan bahsedildi.