02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.02.2023 11:58 | Son Güncelleme: 05.02.2023 12:11

Netflix şifre paylaşımını nasıl engelleyecek?

Bir süredir kullanıcıların kendi aralarında şifre paylaşmalarının önüne geçmeyi planlayan Netflix, yeni bir ücretlendirme politikası üzerinde çalışıyor. Yeni sistem hayata geçtiğinde şifre paylaşmak isteyen abonelerden ek ücret kesilecek
Netflix şifre paylaşımını nasıl engelleyecek?

Netflix'in şifre paylaşma yasağı pek çok kişiyi yakından ilgilendiriyor.  Hesabından hala para çeken eski sevgili ya da eski oda arkadaşı veya birçokları gibi maliyetleri dengelemek için birden fazla yayın hesabını ailesi ve yakın arkadaşlarıyla paylaşanlar için tatsız bir gelişme.

Netflix yeni politikası nasıl çalışacak?

Netflix'in parola paylaşımı konusundaki politikası ABD'deki müşteriler için henüz değişmedi. Şirket geçtiğimiz ay, ilk çeyreğin sonu olan 31 Mart'a kadar parola paylaşım özelliklerini daha yaygın bir şekilde sunmayı planladığını söyledi. Netflix'in ABD'deki müşterilerine yönelik yardım merkezi sayfasında "evinizde yaşamayan kişilerin Netflix izlemek için kendi hesaplarını kullanmaları gerekecektir" ifadesi yer alıyor.

Şirket ilk olarak geçen yıl şifre paylaşımını engellemek için önlemler alacağını duyurmuştu. Netflix bir kazanç raporunda, "Bugünkü yaygın hesap paylaşımı (100 milyondan fazla hane), Netflix'e yatırım yapma ve geliştirme ve işimizi kurma konusundaki uzun vadeli yeteneğimizi zayıflatıyor" dedi.

Netflix şifre paylaşımı için ücret almaya başlayacak mı?

Netflix geçen yılın başından bu yana Şili, Kosta Rika ve Peru'da ücretli bir paylaşım modelini test ediyor. Şirket, hissedarlara gönderdiği bir mektupta, Mart ayı sonuna kadar ücretli paylaşımı "daha geniş bir şekilde" başlatmayı beklediğini söyledi, ancak fiyatları veya bir dağıtım tarihini belirtmedi.

Netflix hesabı farklı bir evde yaşayan kişilerle paylaşılabilir mi?

Netflix'in Sıkça Sorulan Sayfalar sayfasına göre Şili, Kosta Rika ve Peru'da Standart veya Premium plana abone olan kullanıcılar, temel plan fiyatından daha düşük bir ücret karşılığında Netflix'i kendileriyle birlikte yaşamayan biriyle paylaşabilirler.

Netflix, ücretli şifre paylaşımı tarifesini yaygınlaştırmayı planlarken, birçok ülkedeki üyeler Netflix'i birlikte yaşamadıkları kişilerle paylaşmak istemeleri halinde ekstra ödeme yapma seçeneğine de sahip olacak.

Netflix şifrelerinizi paylaştığınızı nasıl anlıyor?

Netflix, bir evdeki cihazları tespit etmek için IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullandığını söylüyor. Böylece kullanıcının şifresini bir başkasıyla paylaşıp paylaşmadığı saniyeler içinde öğrenilebiliyor.