19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2024 18:35 | Son Güncelleme: 04.08.2024 18:50

Nvidia'nın tasarım hatası teknoloji devlerini vurdu

Yapay zeka yarışında bayrak taşıyıcı konumda olan Nvidia, tasarım kusurlarının ortaya çıkması üzerine yeni nesil yapay zeka çiplerini daha geç piyasaya sürecek. Yaşanan bu gecikme ise milyar dolarlık çip alımı yapan Microsoft, Google ve Meta gibi teknoloji devlerini olumsuz etkileyebilir
Nvidia'nın tasarım hatası teknoloji devlerini vurdu

The Information'ın haberine göre tasarım kusurları çip devi Nvidia'nın başını ağrıttı ve yakında piyasaya sürülecek yapay zeka çiplerinin çıkış tarihi üç ila altı ay ertelenebilir.

Bu aksaklık Meta, Alphabet ve Microsoft gibi yapay zeka çiplerine on milyarlarca dolar sipariş vermiş olan büyük müşterileri etkileyebilir. 

Çip üretimi yılın ikinci yarısında daha da artacak

Nvidia, üretken yapay zeka uygulamalarını hızlandırmak için tasarlanan önceki amiral gemisi yapay zeka çipi Grace Hopper Superchip'in ardından Blackwell çip serisini Mart ayında tanıttı. Bir Nvidia sözcüsü e-postayla yaptığı açıklamada "Daha önce de belirttiğimiz gibi Hopper talebi çok güçlü, geniş Blackwell örneklemesi başladı ve üretim ikinci yarıda daha da artacak" ifadelerini kullandı.

The Information'ın haberinde Nvidia'nın bu hafta Microsoft ve bir başka büyük bulut hizmeti sağlayıcısının Blackwell serisinin üretiminde bir gecikme olduğu konusunda bilgilendirdiğine dikkat çekildi.

B200 yongaları, yapay zeka bulut ortamının büyük bir bölümüne güç veren (ve Nvidia'nın dünyanın en değerli şirketlerinden biri olmasına yardımcı olan) son derece popüler ve elde edilmesi zor H100 yongalarının devamı niteliğinde.