18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.11.2023 09:19 | Son Güncelleme: 22.11.2023 09:47

OpenAI'da CEO krizi çözüldü: Sam Altman dönüyor

OpenAI'ın büyük yatırımcılarının yoğun baskısı sonucu Sam Altman CEO olarak geri dönüyor. Şirketten yapılan açıklamada Altman ile prensipte anlaşmaya varıldığı duyuruldu
OpenAI'da CEO krizi çözüldü: Sam Altman dönüyor

Yapay zeka şirketi OpenAI'da son günlerde devam eden CEO krizi çözüldü. Şirket yatırımcı baskılarının ve çalışanların istifa tehdidinin ardından Sam Altman ile prensipte anlaştı. Şirketin Twitter (X) hesabı üzerinden yapılan açıklamada Altman'ın CEO olarak geri dönüşü için prensipte anlaşmaya varıldığı belirtildi. Yeni yönetim kurulunda Bret Taylor başkan olarak atanırken, kurulda Larry Summers ve Adam D'angelo da yer aldı. Açıklamada ayrıntıları belirlemek için çalışıldığı belirtildi.

Şirketin ardından Altman da X hesabından bir açıklama yaparak OpenAI'ı sevdiğini ve şirkete dönmek için sabırsızlandığını söyledi. Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın desteğini aldığını belirten Altman, "Microsoft ile güçlü ortaklığımızı geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Yapay zekanın ne kadar hızlı geliştirileceği ve para kazanılacağı konusundaki anlaşmazlıkların ardından cuma günü OpenAI yönetim kurulu tarafından kovulan Altman, geri dönmek için şirketle görüşmelerde bulunuyordu. Konuya aşina olan kişilere göre, bu görüşmeler kısmen Altman ve diğerlerinin mevcut yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesi yönündeki baskıları nedeniyle pazar günü çıkmaza girdi. 

Bunun yerine yönetim kurulu eski Twitch CEO'su Emmett Shear'a geçici olarak Altman'ın koltuğunu verdi. Bunun üzerine OpenAI'ın en büyük destekçisi Microsoft yeni bir şirket içi yapay zeka ekibinin başına geçmesi için Altman'ı işe alacağını söyledi.