16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.06.2023 23:31 | Son Güncelleme: 29.06.2023 23:47

Pokémon Go'nun sahibi yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor

Niantic, çalışanlarını işten çıkaran teknoloji markalarının arasına katılan son isim oldu. Şirketten yapılan son açıklamada 230 çalışanın işten çıkarılacağı paylaşıldı
Pokémon Go'nun sahibi yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor

Niantic, sadece işten çıkarmalarla yetinmeyerek Los Angeles stüdyosunu da kapatıyor ve iki lisanslı oyununu iptal ediyor: NBA All-World ve Marvel: World of Heroes. Pokemon Go ise şimdilik yayında kalmaya devam edecek. Şirketin CEO'su John Hanke, "Mobil oyun yatırımları için odağımızı daraltma kararı aldık" dedi.

Hanke sözlerini şöyle sürdürdü: "Mobil oyun pazarı çok olgunlaşmış durumda ve yalnızca en iyi ve en farklılaştırılmış oyunların başarılı olma şansı var. Ayrıca, geleceğin AR gözlükleri için de çalışmak istiyoruz"

Hanke şirkette yaşanan küçülmeyi stüdyonun giderlerinin gelirlerinden daha hızlı artmasına bağlıyor. Hanke, "Covid sırasında gördüğümüz gelir artışının ardından, büyümeyi daha agresif bir şekilde sürdürmek için mevcut oyun ekiplerimizi, AR (Artırılmış Gerçeklik) platform çalışmalarımızı, yeni oyun projelerimizi ve ürünlerimizi desteklemek için personel sayımızı ve haliyle genel giderlerimizi artırdık. Covid-19 sonrası gelirlerimiz Covid-19 öncesi seviyelere geri döndü, ancak oyun ve platform alanındaki yeni projeler bu yatırımlarla orantılı gelirler sağlamadı" şeklinde konuştu.

Pokemon Go sonsuza dek sürsün istiyoruz

Hanke konuyu Pokemon Go'ya da getirdi ve şunları söyledi:

"En önemli önceliğimiz Pokémon Go'yu sağlıklı tutmak ve sonsuza dek sürecek bir oyun olarak büyümesini sağlamak. Pokémon Go ekibinde bazı ayarlamalar yapsak da, ürüne ve ekibe yaptığımız yatırım büyümeye devam ediyor"

Telefon tabanlı AR oyunu Pokemon Go, 2016 yazında piyasaya sürüldü ve kısa sürede büyük bir ses getirdi. Stüdyo oyun içindeki kullanıcıların iletişimini artırmak adına geçen yıl, oyuncuların organize olmalarını ve sohbet etmelerini sağlayan bir sosyal uygulama başlattı.