28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.11.2023 22:45 | Son Güncelleme: 21.11.2023 22:47

Reklam engelleyici kullananlar dikkat: YouTube görüntü kalitesini düşürmeye başlıyor

YouTube, reklam engelleyici kullananlara karşı daha sert tedbirler alıyor. Reklamları görmemek için engelleyici kullanan ve YouTube Premium'a geçmeyen kullanıcılar artık videoları daha düşük kalitede izleyecek ve bir aşamadan sonra videolar hiç oynatılmayacak
Reklam engelleyici kullananlar dikkat: YouTube görüntü kalitesini düşürmeye başlıyor

YouTube, Business Insider'a yaptığı açıklamada, izleyicileri reklam engelleyicilerden vazgeçmeye ve reklamlara izin vermeye ya da reklamlardan tamamen kurtulmak isteyenler için YouTube Premium'a abone olmaya teşvik ettiğini söyledi. Ayrıca, reklam engelleyici kullananlar, daha 'vasat' bir izleme deneyimi yaşayabilir.

Görüntü kalitesi düşecek

Bir YouTube sözcüsü, "Dünya çapında çeşitli içerik oluşturucu ekosistemini desteklemek ve milyarlarca kişinin YouTube'daki favori içeriklerine erişmesine olanak sağlamak için, reklam engelleyicileri etkin olan izleyicileri YouTube'da reklamlara izin vermeye veya reklamsız bir deneyim için YouTube Premium'u denemeye teşvik etmek üzere bir çalışma başlattık. Reklam engelleyicileri yüklü olan kullanıcılar, kullandıkları tarayıcıdan bağımsız olarak kalitesiz görüntüleme deneyimi yaşayabilirler" şeklinde konuştu.

Android odaklı haber sitesi Android Authority'nin haberine göre, YouTube'un açıklamasında yer alan "tarayıcıdan bağımsız olarak" ifadesi, sosyal medyada Google Chrome dışındaki tarayıcıları kullandıklarında YouTube'da beş saniyelik bir gecikme yaşadıklarını söyleyen bazı kişilerin şikayetlerine açık bir yanıt niteliğinde. Reddit kullanıcıları bu gecikmeyi Mozilla Firefox ve Microsoft Edge kullanırken yaşadıklarını söylüyorlar. Ancak Android Authority'ye göre sorunun sürekliliği yok.

Videolar oynatılmayacak

YouTube son zamanlarda reklam engelleyicilere karşı daha sert mücadele etmeye başladı. Haziran 2023'te, reklam engelleyicileri açık olan kullanıcıların video izlemesini engellemeye başladı ve pop-up şekilde uyarı gönderdi. Android Authority'nin haberine göre, kullanıcılar bu uyarıları üç video boyunca görmezden gelirlerse, reklam engelleyicilerini kapatana kadar video izlemelerine artık izin verilmeyecek.

Son zamanlarda X kullanıcıları, reklam engelleyici kullanmamaları konusunda kendilerini uyaran YouTube uyarı mesajlarından şikayet etmeye ve ekran görüntülerini paylaşmaya başladı. Ayrıca, reklam engelleyici devre dışı bırakılana ya da kullanıcı YouTube Premium aboneliği satın alana kadar YouTube'un bir videoyu oynatmayacağını söylediler.