27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.05.2024 11:00 | Son Güncelleme: 15.05.2024 11:09

Sam Altman'ın kovulması yönünde oy kullanan OpenAI'ın kurucu ortağı görevi bırakıyor

Girişimin CEO'su Sam Altman'ın görevden uzaklaştırılmasına yardım eden OpenAI'ın baş araştırmacısı Ilya Sutskever şirketten ayrıldığını duyurdu. Günler sonra Altman kararından pişman olduğunu açıklayan Sutskever, neden ayrıldığını söylemedi
Sam Altman'ın kovulması yönünde oy kullanan OpenAI'ın kurucu ortağı görevi bırakıyor

OpenAI'ın baş araştırmacısı ve kurucu ortağı Ilya Sutskever, üst yönetici Sam Altman'ın kovulması yönünde oy kullandıktan yaklaşık altı ay sonra yapay zeka şirketinden ayrılıyor. Sutskever, Altman'ın aleyhinde oy kullandığı için pişman olduğunu söylemişti. Sutskever ve şirketin mevcut liderleri haberi duyururken birbirlerini övdü. Bu durum Altman'ın Kasım ayında geçici olarak görevden alınmasının ardından OpenAI'de devam eden liderlik yankılarının bir işareti. OpenAI o zamandan bu yana neredeyse tüm yöneticilerini değiştirdi ve daha güçlü yönetim uygulamaları getireceğini söyledi.

"Herkesi çok özleyeceğim"

Yapay zeka alanında oldukça saygın bir teknik vizyoner olan Sutskever, X'te yaptığı bir paylaşımda yeni bir proje üzerinde çalıştığını söyledi, ancak neden şimdi ayrıldığını açıklamadı. OpenAI'ın güvenli ve faydalı bir yapay zeka inşa edeceğine olan inancını dile getiren Sutskever "Şirketin gidişatı mucizevi olmaktan başka bir şey değildi. Birlikte çalışmış olmak benim için bir onur ve ayrıcalıktı ve herkesi çok özleyeceğim" dedi.

Altman, şirketin ve Sutskever'in "yollarını ayıracağını" duyuran bir açıklamada, "Ilya, kuşağımızın en büyük beyinlerinden biri, alanımızın yol gösterici ışığı ve sevgili bir dost" diye yazdı. OpenAI'nin başkanı Greg Brockman ise Sutskever'i bir sanatçı olarak tanımlayarak şunları söyledi: "Onun vizyonu ve gustosu bulaşıcıdır." Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi, yapay zeka risklerini yöneten Sutskever ile yakın çalışan bir başka araştırmacı Jan Leike'nin de şirketten ayrıldığını söyledi.