21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.04.2024 15:51 | Son Güncelleme: 12.04.2024 16:37

OpenAI CEO'su Altman kurumsal ChatGTP'yi büyük firmalara sunuyor

Reuters'a konuşan kaynaklara göre OpenAI CEO'su Sam Altman, bazı Microsoft müşterileri de dahil olmak üzere sohbet robotunun kurumsal versiyonu olan ChatGPT Enterprise'ı büyük şirketlere sunmaya başladı
OpenAI CEO'su Altman kurumsal ChatGTP'yi büyük firmalara sunuyor

Reuters'a konuşan katılımcılar, OpenAI CEO'su Sam Altman'ın bu ay San Francisco, New York ve Londra'da yüzlerce şirket yöneticisini ağırladığını, kendisinin ve diğer OpenAI yöneticilerinin kurumsal kullanım için yapay zeka hizmetlerini tanıttığını anlattı. Bu tarz etkinlikler, üretken yapay zeka patlamasını tetiklemesiyle tanınan şirketin, dünyanın dört bir yanındaki şirketlerden yeni gelir kaynaklarını nasıl büyütmeye çalıştığını gösteriyor.

100'den fazla yöneticiye hitap etti

İkisi geçen hafta ABD'de, biri de pazartesi günü Londra'da olmak üzere üst düzey şirket yöneticileriyle yapılan üç toplantı daha önce açıklanmadı. Adlarının belirtilmemesi koşuluyla konuşan katılımcılara göre Altman, etkinliklerde her şehirde 100'den fazla yöneticiye doğrudan hitap etti. 

Her etkinlikte Altman ve işletme müdürü Brad Lightcap, basit komutlardan metin üreten ünlü sohbet robotunun kurumsal versiyonu olan ChatGPT Enterprise, müşteri uygulamalarını API olarak bilinen yapay zeka hizmetlerine bağlayan yazılım ve yeni metinden videoya modelleri de dahil olmak üzere ürün tanıtımları yaptı. OpenAI, ChatGPT Enterprise müşterilerinin verilerinin modellerini eğitmek için kullanılmayacağı sözünü verdi. Finans, sağlık ve enerji gibi sektörlerden potansiyel müşterilerle konuşan OpenAI yöneticileri, çağrı merkezi yönetimi ve çeviri gibi bir dizi uygulamanın altını çizdi. Sohbet robotunun tüketici versiyonunun Fortune 500 şirketlerinin yüzde 92'sinden fazlası tarafından halihazırda kullanıldığını belirttiler.

Gelir akışını çeşitlendirmeye çalışıyor

En son 86 milyar dolar değer biçilen OpenAI, sohbet robotu ChatGPT'nin 2022'nin sonlarında hızla popülerlik kazanmasından bu yana gelir akışını çeşitlendirmeye çalışıyor. Kaynaklar, 2024 için öngördüğü 1 milyar dolarlık gelir hedefine ulaşma yolunda ilerlediğini söyledi. Şirket, ChatGPT mağazaları gibi tüketicilere yönelik yeni ürünler geliştirmeye çalışırken, işletmelere satış yapmanın gelirinin daha anlamlı bir parçası haline gelmesini bekliyor. Lightcap geçen hafta Bloomberg'e verdiği demeçte ChatGPT Enterprise ve Team'i kullanmak için 600.000'den fazla kişinin kaydolduğunu belirtti.

OpenAI'ın kurumsal olarak benimsenmesine odaklanan ana yönetici olan Lightcap, şirketin Sora video oluşturma aracını tanıtmak için Hollywood'da stüdyo yöneticileriyle konuşarak da zaman geçirdi. Bir kullanıcının metin açıklamasına dayalı olarak videolar oluşturabilen ve iyileştirebilen bu teknoloji, yaratıcı sektörde hem heyecan hem de endişe yarattı.

İki büyük Hollywood stüdyosu Reuters'a yaptıkları açıklamada, uygulamaları araştırmaya başlamak için erken erişim istediklerini ancak Sora'yı eğitmek için kullanılan videonun kaynağı, çıktının güvenilirliği ve telif hakkıyla korunan eserleri koruma yeteneği konusunda bazı endişeler olduğunu söyledi.