01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.04.2023 14:35 | Son Güncelleme: 22.04.2023 14:44

Samsung altı gün süren patent davasını kaybetti, 303 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung'a bellek şirketi Netlist tarafından patent ihlali gerekçesiyle dava açıldı. 6 gün süren davayı kaybeden Samsung 303 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi
Samsung altı gün süren patent davasını kaybetti, 303 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

Teksas'ta görülen davada jüri, altı gün süren duruşmanın ardından Samsung'un yüksek performanslı bilgi işlem için ürettiği "bellek modüllerinin" beş patentin tamamını kasten ihlal ettiğine karar verdi. Samsung'un davayı kaybetmesinin ardından Netlist hisseleri Cuma günü öğleden sonra kararın ardından %21 artış gösterdi.

Netlist 404 milyon dolar tazminat talep etmişti

Reuters'ın haberine göre Netlist, bulut bilişim sunucularında ve diğer veri yoğun teknolojilerde kullanılan Samsung bellek ürünlerinin patentlerini ihlal ettiğini iddia ederek 2021 yılında Samsung'a dava açtı. Netlist, yeniliklerinin bellek modüllerinin güç verimliliğini artırdığını ve kullanıcıların "büyük miktarda veriden daha kısa sürede yararlı bilgiler elde etmesine" olanak tanıdığını söyledi.

Bir Netlist avukatı jüriye, şirketlerin başka bir projede işbirliği yaptıktan sonra Samsung'un patentli modül teknolojisini aldığını söyledi.

Netlist jüriden 404 milyon dolar tazminat talep etmişti. Samsung ise patentlerin geçersiz olduğunu ve kendi teknolojisinin Netlist'in buluşlarından farklı bir şekilde çalıştığını savunmuştu.