29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2023 23:50 | Son Güncelleme: 22.07.2023 23:57

Telegram 'Hikayeler' özelliği kullanıcılara sunuldu

Rusya merkezli anlık mesajlaşma uygulaması Telegram beklendiği gibi Hikayeler özelliğini kullanıma sundu. Ancak bu özelliği kullanabilmek için Premium üyeliğinizin bulunması gerekiyor. Yani Telegram, diğer rakip platformların aksine Hikayeler özelliğini ücretsiz sunmayı tercih etmedi
Telegram 'Hikayeler' özelliği kullanıcılara sunuldu

Telegram Stories özelliği kullanıcılara sunulmaya başlandı. CEO Pavel Durov, geçen ay bu özelliği duyururken, son test aşamasında olduğunu ve Temmuz ayı başında uygulamaya girebileceğini söylemişti. Ve o gün geldi. Beklendiği gibi, Telegram Stories kullanıcıların uygulamada kısa bir süre sonra kaybolan güncellemeler yayınlamasına izin veriyor.

Telegram uygulamanızdaki Hikayeler özelliğini en son sürüme güncelleyerek deneyebilirsiniz. Hikayelere erişmek için, genişletilebilir bir kullanıcı arayüzünü ortaya çıkarmak üzere ekranın üst kısmındaki 'Sohbetler'e dokunabilirsiniz. Kendi hikayenizi göndermeye başlamak için sağ üst köşedeki Hikaye Oluştur düğmesine dokunabilirsiniz.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var, o da yalnızca Premium kullanıcılarının uygulamada hikayeler yayınlayabilmesi. Bu arada, ücretsiz kullanıcılar yalnızca başkaları tarafından gönderilen hikayeleri görüntüleyebiliyor veya bu hikayelere yanıt verebiliyor, ancak kendisi paylaşamıyor. Ücretsiz kullanıcılar uygulamadaki Hikaye Oluştur düğmesine dokunduklarında "Hikaye yayınlamak şu anda yalnızca Telegram Premium aboneleri tarafından kullanılabilir" şeklinde bir mesaj beliriyor.

Telegram Premium, daha yüksek indirme hızları, 4 GB dosya indirme boyutu, premium çıkartmalar gibi ekstra özellikler sunuyor.