29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.06.2023 23:15 | Son Güncelleme: 27.06.2023 23:26

Telegram Hikayeler özelliğini kullanıma sunuyor

Instagram, WhatsApp, Facebook ve Snapchat dahil pek çok sosyal medya uygulamasında yaygın olarak kullanılan Hikayeler özelliği şimdi de Rusya merkezli anlık mesajlaşma platformu Telegram'a geliyor
Telegram Hikayeler özelliğini kullanıma sunuyor

Hikayeler olarak bilinen bu geçici fotoğraflar ve videolar bugünlerde her yerde. Snapchat ve Instagram tarafından popülerleştirilen bu özelliğin ardından her sosyal ağ kendi Hikayeler versiyonuna sahip olmaya karar vermiş gibi görünüyor. Eğer bu özelliğin hayranı değilseniz, bundan kaçınmak artık daha da zor olacak. Çünkü Telegram CEO'su Pavel Durov bu hafta uygulamasına benzer bir özellik getireceğini açıkladı.

Kullanıcılar istedi Telegram getirdi

Telegram kanalında paylaştığı bir mesajda Durov, kullanıcılar tarafından gönderilen özellik taleplerinin yarısından fazlasının Hikayeler özelliği istediğini söyledi. Durov "Başlangıçta, Hikayeler zaten her yerde olduğu için buna karşıydık. Ancak, kullanıcılarımızı dinlemeseydik ve mevcut formatlarda yenilik yapmasaydık Telegram, Telegram olmazdı" dedi.

Peki Telegram Hikayeleri nasıl çalışacak? Özellik, diğer platformlardakine benzer şekilde işleyecek. Kullanıcılar bir süre sonra kaybolan fotoğraf ve videoları paylaşabilecekler. Ancak Telegram rakiplerinden daha fazlasını yapmaya çalışıyor. Örneğin, kullanıcılar bir 'hikayeler'in 6, 12, 24 veya 48 saat sonra sona erip ermeyeceğini seçebilecek. Çoğu uygulama 'hikayeler'in 24 saat sonra kaybolmasını sağlıyor. Telegram, süre noktasında kullanıcıya esneklik sağlamayı planlıyor.

Herkese ayrı 'hikaye'

Instagram'da Hikayeler için bir genel akış ve Yakın Arkadaşlar için başka bir akış varken, Telegram kullanıcıların her hikaye için farklı kişiler içeren listeler oluşturmasına izin verecek. Bu, en iyi arkadaşlarınızla belirli bir 'hikaye'yi ve yalnızca iş arkadaşlarınız için başka bir 'hikaye'yi paylaşabileceğiniz anlamına geliyor.

Arayüz, halihazırda Hikayeler sunan diğer uygulamalarda bulduklarınıza benziyor ve sohbet listesinin en üstünde mevcut Hikayelerin bir listesi yer alıyor. Kullanıcılar bir 'hikaye'ye tepki verme ve yanıtlama seçeneğine sahip olacak. 

Durov, Telegram Hikayeler özelliğinin önümüzdeki aydan itibaren kullanıcılara sunulacağını kaydetti.