28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.04.2023 23:24 | Son Güncelleme: 20.04.2023 23:31

Twitter daha önce ücretsiz verdiği tüm mavi rozetleri kaldırdı

Elon Musk, Twitter Blue abonesi olmayan hiçbir kullanıcının profilinde mavi rozet görmek istemiyor. Bu çerçevede şirket, bugün itibariyle daha önce kullanıcılara dağıtılan mavi rozetlerin hepsini profillerden kaldırdı
Twitter daha önce ücretsiz verdiği tüm mavi rozetleri kaldırdı

Twitter, Blue planları için henüz ödeme yapmayan kullanıcıların 'eski' mavi rozetlerini kaldırmaya başladı. CEO Elon Musk 12 Nisan'da attığı bir tweetle henüz ödeme yapmamış tüm kullanıcıların 20 Nisan'dan itibaren doğrulanmış mavi rozetlerini kaybedeceğini duyurmuştu ve görünen o ki süreç başladı. 

Yenilenen Twitter Blue hizmetinin bir parçası olarak, abone olan kullanıcılar ayrıntılı bir doğrulama prosedüründen geçmek zorunda kalmadan otomatik olarak çok sevilen mavi tiki alacaklar.

Twitter Blue aboneleri, mavi onay işaretlerini korumanın yanı sıra, sohbetlerde öncelikli sıralama, reklam sayısının yarısı, uzun biçimli tweetler, klasörleri yer imlerine ekleme, özel gezinme, tweetleri düzenleme, tweetleri geri alma ve bir dizi ince ayara erişebiliyor.

Musk daha önce, firmanın kullanıcılardan ücret alarak platformundan para kazanmaya odaklandığı için tüm mavi rozetleri kaldıracağını belirtmişti. Twitter Blue kullanıcıları ayrıca ana zaman akışlarında yüzde 50 daha az reklam görecek ve şirketler ve markalar altın onay işareti için başvurabilecek.