29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.05.2023 19:34 | Son Güncelleme: 22.05.2023 19:45

WhatsApp resmen duyurdu: Gönderilen mesajlar sonradan düzenlenebilecek

Twitter dahil pek çok platformca desteklenen gönderilen mesajların düzenlenebilmesi olanağı sonunda WhatsApp kullanıcıları için de mümkün hale geliyor. Kullanıcılar yeni güncellemeyi yüklediklerinde mesajı iletmelerinin ardından 15 dakika içinde mesajlarını düzenleyebilecek
WhatsApp resmen duyurdu: Gönderilen mesajlar sonradan düzenlenebilecek

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg bir Facebook gönderisinde, kullanıcıların artık WhatsApp üzerinden bir mesajı gönderdikten sonraki 15 dakika içinde değiştirebileceğini belirtti. Bunu yapmak istiyorsanız, bir mesajın üzerine basılı tutabilir ve mesajı değiştirmek için 'Düzenle' seçeneğine dokunabilirsiniz.

Mesajların düzenlenmesinin ardından değişiklik yapıldığının anlaşılması için de mesajın yanında bir "düzenlendi" etiketi bulunacak. Ancak uygulama herhangi bir düzeltme geçmişi tutmayacak. Diğer kullanıcılar düzenlenen mesajların önceki sürümlerini göremeyecek.

Zuckerberg konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Artık yazım hatalarını düzeltmek veya bir mesaja daha fazla bağlam eklemek gibi sohbetleriniz üzerinde daha fazla kontrole sahip olacağınız için heyecanlıyız. Bunun için mesajı gönderdikten sonraki 15 dakika içinde o mesaja dokunup bir süre basılı tutmanız ve ardından menüden 'Düzenle' seçeneğine dokunmanız gerekiyor" sözlerini kaydetti.

Şimdiye kadar kullanıcılar mesajı eksik ya da hatalı yolladıklarında ya söz konusu mesajı tamamen silmek ya da ayrı bir mesajla düzeltme göndermek zorundaydı. WhatsApp geçen sene bir mesajı silme süresini iki günden (48 saat) 60 saate çıkarmıştı.

Rakipleri uzun süredir bu özelliği sunuyor

WhatsApp'ın Telegram ve Signal gibi rakipleri uzun süredir mesajları düzenleme olanağı sunuyor. Apple da iOS 16 ile birlikte iMessage üzerinden gönderilen mesajları düzenleme ve gönderme özelliğini kullanıma sundu. Twitter bile geçen yıl ücretli kullanıcılar için düzenleme düğmesini tanıttı. Bir mesajı değiştirmek için zaman sınırı Telegram'ın 48 saatlik tanıdığı süre kadar cömert olmasa da, 15 dakika içinde mesajların değiştirilebilmesi önemli bir gelişme.

Meta, özelliğin halihazırda test eden sınırlı sayıda kullanıcıya sunulduğunu ve birkaç hafta içinde herkesin kullanımına açılacağını söyledi.