14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.08.2022 14:11 | Son Güncelleme: 09.08.2022 14:57

WhatsApp'tan yeni gizlilik özelliği: Gruplardan sessizce çıkmak artık mümkün

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir dizi yeni özelliğini duyurdu. Artık WhatsApp kullanıcıları grup konuşmalarından sessiz bir şekilde ayrılabilecek
WhatsApp'tan yeni gizlilik özelliği: Gruplardan sessizce çıkmak artık mümkün

WhatsApp dünya çapında bir kampanyayla bir dizi yeni özelliğini duyurdu. İngiltere'den başlayarak bu aydan itibaren kullanıma girecek yeni özelliklere göre kullanıcılar artık grup konuşmalarından sessiz bir şekilde ayrılabilecek. WhatsApp şu anda grup mesajlaşmalarından ayrıldığınızda tüm grup üyelerini uyarıyor. Ayrıca kullanıcılar “son görülme” ayarlarından, platformda çevrimiçi olunduğunu görecek insanları seçebilecek ve “bir kez görüntüle” mesajlarında ekran görüntüsü almayı engelleyebilecek.

"Karşılıklı konuşma kadar gizli ve güvenli"

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, bu özelliklerin WhatsApp mesajlaşmalarını "karşılıklı konuşma kadar gizli ve güvenli" tutmaya yardımcı olacağını söyledi.

 WhatsApp ürün yöneticisi Ami Vora ise duyurulan yeni özelliklerin 'kişileri kendi mesajlarının kontrolü ve gizliliği üzerinde daha çok güçlendirecek ürün özellikleri oluşturma' odaklarının bir parçası olduğunu söyledi. 'WhatsApp’ın özel bir görüşme için en güvenli yer olduğuna inandıklarını söyleyen Vora, 'Diğer hiçbir küresel mesajlaşma hizmeti; kullanıcılarının mesajlarına, medya, sesli mesaj, video araması ve mesaj yedeklemesine bu ölçekte güvenlik sağlamıyor” dedi. 

Mesaj silme süresi uzadı 

WhatsApp yeni özelliklerinden bir diğerini ise Twitter üzerinden, "Artık gönder tuşuna bastıktan sonra mesajlarınızı sohbetlerinizden silmek için 2 günden biraz fazla bir süreniz olacak" paylaşımıyla duyurdu. Halihazırda 68 dakika olan mesaj silme süresi bundan böyle 2 gün 12 saat olacak. 

Durum tepkisi özelliği

Ayrıca bir süre önce sohbet mesajlarına emoji ile tepki verme özelliğini ekleyen WhatsApp, benzer bir özelliği 'Durumlar' için test ediyor. Durumlar’a tepki vermek için, Instagram’dakine benzer şekilde, cevap kısmına tıklamanız ve ardından istediğiniz emojiye dokunmanız yeterli olacak. WhatsApp beta Android 2.22.17.24 sürümünde görülen yeni özellik şimdilik yalnızca en popüler sekiz emojiyi sunuyor.