04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.07.2023 19:15 | Son Güncelleme: 31.07.2023 19:46

X logosunda kriz büyüyor: Elon Musk çatıya çıkmak isteyen müfettişi içeri almadı

San Francisco Yapı Denetim Müdürlüğü şikayetler üzerine Twitter'ın San Francisco'daki merkez binasının üzerine yerleştirilen X logosu hakkında inceleme başlattı. Görevlendirilen müfettiş çatıya çıkıp logoyu yakından kontrol etmek istese de şirket yetkilileri müfettişin çatıya çıkmasına izin vermedi
X logosunda kriz büyüyor: Elon Musk çatıya çıkmak isteyen müfettişi içeri almadı

San Francisco yetkilileri, X olarak yeniden markalaşan Twitter'ın logosunun peşinde. Yetkililer şirketin çevresindeki mahalle sakinlerinden gelen yoğun şikayetler üzerine ofis binasının çatısındaki X logosunu incelemeye aldı.

Belediye yetkilileri, binaların üzerindeki harf ya da sembollerin değiştirilmesi durumunda işaretin güvenlik açısından tehlike arz etmediğinden emin olmak için izin alınması gerektiğine vurgu yaptı, ancak Elon Musk bu izinleri almaksızın Twitter logosunun yerine X logosu yerleştirdi.

Müfettişi çatıya çıkarmadılar

Belediye yetkilileri, tabelanın asıldığı gün Twitter'a karşı bir ihlal bildirimi yayınladı. Bir müfettiş çatıya iki kez erişmeye çalıştı ancak şirket temsilcileri tarafından reddedildi. Müfettişin çatıya çıkarılmama gerekçesi de oldukça ilginçti: Müfettiş tabelanın asılmasından sadece birkaç saat sonra Twitter temsilcileriyle görüştü ve bu temsilciler tabelanın bir etkinlik için geçici olarak asıldığını iddia ederek müfettişi logoya yaklaştırmadı. Aradan birkaç gün geçtikten sonra müfettiş Cumartesi günü çatıya çıkmak için ikinci bir girişimde daha bulundu, ancak bu da olumsuz sonuçlandı.

Twitter logosunu kaldırırken de kriz çıktı

AP News'in haberine göre krizin başlangıcı Twitter logosunun kaldırıldığı güne, yani 24 Temmuz tarihine dayanıyor. Şirket Twitter tabelasını yeniden markalaştırdığı "X" ile değiştirmek için vinç çağırdı ve işlem başladı. Ancak Musk bunu yaparken de gerekli izinleri almadığı için hem yolu kapatarak trafik sıkışıklığına yol açtı hem de bu işlemi gerekli güvenlik tedbirlerini almadan yaptığı için yayalar için bir risk oluştu. 

Tüm bunlar yaşanırken belediye yetkilileri vincin çalışmasını durdururken, Twitter logosunun tamamı kaldırılamadı ve logonun kalan kısmı olan 'er' halen binanın üzerinde duruyor. 

Yetkililer izin vermemekte kararlı

Yapı Denetim Departmanı'ndan bir sözcü geçen hafta yayın organına yaptığı açıklamada, Twitter'ın "binanın tarihi niteliğiyle tutarlı" olmasını ve güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlamak için izin alana kadar çalışmaların devam edemeyeceğini söyledi.

Logonun yaydığı ışık rahatsız ediyor

Twitter, binanın tepesindeki dev "X" işaretinin çok parlak olduğunu ve yakındaki dairelere ışık saçtığını söyleyen bina sakinlerinden pek çok şikayet aldı. 

Yapı denetim sözcüsü Cuma günü AP News'e yaptığı açıklamada bu tabelanın yerleştirilmesi için planlama incelemesi ve onay alınması gerektiğini söyledi. Sözcü ayrıca, "Belediye bir şikâyette bulunacak ve bir soruşturma başlatacak" dedi.