29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.01.2024 16:57 | Son Güncelleme: 22.01.2024 17:05

Yapay zeka seçimlere karışınca OpenAI harekete geçti

ABD başkanlık seçimleri için yarışan Dean Phillips'in yapay zeka ile sohbet robotunun yapılması OpenAI'ı harekete geçirdi. Teknoloji devi, seçmenlerin sorularına cevap veren yapay zekayı üreten hesabı askıya alarak şirket politikasının ihlal edildiğini açıkladı
Yapay zeka seçimlere karışınca OpenAI harekete geçti

OpenAI, şirket politikasını ihlal ettiğini söyleyerek ABD başkan adayı Dean Phillips'i taklit eden yapay zeka destekli chatbot üreten geliştiricinin hesabını askıya aldı. Demokrat parti adaylığı için Joe Biden'a meydan okuyan Dean Phillips, dean.bot sitesinde ChatGPT destekli bir bot tarafından taklit edildi. Bot, Silikon Vadisi girişimcileri Matt Krisiloff ve Jed Somers tarafından desteklendi. İkili Phillips'i destekleyerek We Deserve Better adlı hareket başlattı.

Geliştiricinin hesabını kaldırdı

San Francisco merkezli OpenAI, siyasi kampanya ve kimliğe bürünme politikalarını ihlal eden geliştirici hesabını kaldırdığını söyledi. Şirketten yapılan açıklamada siyasi kampanya yapılmasına izin verilmediği ve söz konusu kişinin bilgisi dışında kimliğinin kullanılması sonucu hesabın kaldırıldığı açıklandı.

Yapay zeka firması Delphi tarafından oluşturulan Phillips botu artık devre dışı bırakıldı. OpenAI'nin kullanım politikaları, benzersiz uygulamalar oluşturmak için teknolojisini kullanan geliştiricilerin "siyasi kampanya veya lobicilik" yapmaması gerektiğini belirtiyor. Minnesota kongre üyesi Phillips'in bot için onay verip vermediği net olmasa da, izin veya yasal hak olmaksızın başka bir kişi veya kuruluşun kimliğine bürünmeyi de yasaklıyor.

Öte yandan We Deserve Better, milyarder fon yöneticisi Bill Ackman'dan 1 milyon dolar fon aldı ve Ackman X'te yayınladığı bir yazıda bu fonu "şimdiye kadar aday olan birine yaptığım en büyük yatırım" olarak nitelendirdi.