07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2023 23:41 | Son Güncelleme: 12.04.2023 00:05

YouTube, Premium abonesi olanlar için video kalitesini artırıyor

YouTube, ücretli abonelik sistemi olan Premium için bir dizi yeni özelliği hayata geçiriyor. Hizmet, iPhone kullanan Premium aboneler için 1080p video çözünürlüğünün 'geliştirilmiş' bir sürümüne erişebilmeleri de dahil olmak üzere dikkat çeken bazı özellikleri kullanıcılara sunuyor
YouTube, Premium abonesi olanlar için video kalitesini artırıyor

YouTube, Premium aboneleri için geliştirilmiş 1080p HD video kalitesi sunuyor, ancak bu seçenek şimdilik yalnızca iOS'ta mevcut ve yakında web'e de gelecek. YouTube, yeni 1080p Premium seçeneğini "1080p'nin geliştirilmiş bit hızı versiyonu" olarak sunuyor ve bu sayede videoların daha kaliteli görünmesini sağlayacak.

The Verge'ün haberine göre bu avantajın yanı sıra YouTube, iOS'taki kullanıcıların SharePlay aracılığıyla FaceTime kullanarak arkadaşlarıyla ve aile üyeleriyle video izleyebilmeleri de dahil olmak üzere Premium'a gelen bir dizi başka özelliği de açıkladı. Platform zaten Android'de benzer bir özellik sunuyor, abonelerin Premium için ödeme yapmaları gerekmeksizin diğer insanlarla birlikte video izlemek için Google Meet'i kullanmalarına izin veriyor.

Videolara cihazlar arası izleme esnekliği

Ayrıca Android, iOS ve platformun masaüstü sitesindeki videolarda kaldığınız yerden devam etmenizi sağlayan kullanışlı yeni bir Premium özelliği de var. Bu, özellikle telefonunuzda bir şey izliyorsanız ve dizüstü bilgisayarınız gibi daha büyük bir ekranda videoyu izlemeye devam etmek istiyorsanız yararlı görünüyor. 

iOS'taki YouTube Premium aboneleri artık 1080p Premium seçeneğine sahip.


Ayrıca YouTube, daha sonra izlemek istediğiniz videoların bir listesini oluşturmanıza olanak tanıyan Premium sıraya alma özelliğini telefonlara ve tabletlere genişletiyor. Ayrıca geçen yıl test etmeye başladığı akıllı indirme özelliğini de kullanıma sunuyor.

YouTube Premium'un sıraya alma özelliği telefon ve tabletlere de geldi


Bu özellik, Wi-Fi'ye bağlıyken önerilen videoları otomatik olarak kitaplığınıza ekleyerek çevrimdışıyken de görüntülemenizi sağlıyor. Bu özellik, uçakta olduğunuzda ya da servis olmadan seyahat ettiğinizde ve videoları önceden indirmeyi unuttuğunuzda yararlı olsa da, devre dışı bırakmazsanız depolama alanınızı fazlaca kullanabilir.

30 milyon yeni ücretli abone

Geçtiğimiz yıl YouTube, Premium ve YouTube Music tekliflerinde yaklaşık 30 milyon ücretli küresel abone kazandığını söyledi. Bu, YouTube'un 2021'de sahip olduğunu söylediği 50 milyon ücretli aboneden büyük bir sıçramaya işaret ediyor.