08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.02.2021 13:10 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

ABD'den Johnson&Johnson'ın Covid-19 aşısına onay

Jonhson&Johnson'ın geliştirdiği Covid-19 aşısı, Pfizer/BioNTech ve Moderna'dan sonra ABD'den acil durum kullanım onayı alan üçüncü aşı oldu
ABD'den Johnson&Johnson'ın Covid-19 aşısına onay

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Johnson&Johnson firmasının Covid-19'a karşı geliştirdiği aşının acil durum kullanımını onayladı. Gıda ve İlaç Dairesi, 26 Şubat Cuma günü bulaşıcı hastalıklar uzmanlarından oluşan bağımsız bir grup tarafından onaylanması yönünde tavsiyede bulunulan aşıya ilişkin kararını açıkladı. Açıklamada, Johnson&Johnson ilaç firmasının geliştirdiği ve tek doz olarak uygulanan Covid-19 aşısının acil durum kullanımına onay verildiği belirtildi. Daha önce 44 bin kişi üzerinde denenen Johnson&Johnson'ın tek dozluk Covid-19 aşısının yüzde 66 etkili olduğu, hastalık ve ölüme karşı güçlü koruma sağladığı açıklanmıştı. Böylece Pfizer/BioNTech ve Moderna'dan sonra ABD'de acil durum kullanım onayı verilen aşı sayısı üçe çıktı.

70 milyonun üzerinde aşı yapıldı

ABD'de Covid-19 aşılama istatistiklerini raporlayan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) güncel verilerine göre, ülke genelinde yapılan toplam aşı sayısı 70 milyonu geçti. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre, ABD'de ilk dozu olan kişi sayısı 47 milyon, ikinci dozu olan kişi sayısı ise 22 milyonu bulmuş durumda.