23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.06.2022 20:28 | Son Güncelleme: 18.06.2022 20:41

Almanya Ekim’den Mart’a kadar kapalı alanlarda maske zorunluluğu getirmeyi düşünüyor

Almanya, bu kış Covid ile savaşmak için Ekim'den Mart'a kadar restoranlarda, barlarda ve mağazalarda maske takmayı zorunlu yapmayı düşünüyor
Almanya Ekim’den Mart’a kadar kapalı alanlarda maske zorunluluğu getirmeyi düşünüyor

Alman hükümetinin Ekim'den Mart'a kadar maske takmayı zorunlu kılacak teklifler üzerinde durduğu öğrenildi. Alman Die Welt gazetesinin haberine göre bu kış Covid-19’un yayılmasını engellemek amacıyla barlar, restoranlar, dükkanlar olmak üzere tüm kamusal alanlarda maske takmak yeniden zorunlu olacak. 

Kış aylarında vakalar artıyor

Covid-19 vakaları genellikle kış aylarında kapalı ortamlarda geçinilen süreyle birlikte artıyor. Bu nedenle planın savunucuları bu eğilime karşı koymayı ve diğer grip enfeksiyonlarıyla mücadele etmeyi umuyor.  Ülkede yaz dalgası olarak tanımlanan son rakamlara göre corona virüsün neden olduğu günlük ortalama ölüm sayısı 50 ila 130 arasında değişiklik gösteriyor. Bu yeni planın okullar ve anaokulları için geçerli olup olmayacağı belli değil. Şu anda Almanya'da maske takmak yalnızca toplu taşıma ve tıp merkezlerinde zorunlu.

Bilim kurulunun önerileri bekleniyor

Plan, Avrupa genelinde Covid kuralları gevşetilirken özgürlüklerin tadını çıkaran 80 milyondan fazla Alman için bir hayal kırıklığı olacak. Yazın başlamasıyla birlikte, milyonlarca insan sosyal mesafeyi korumak ve grup sayısını sınırlamak gibi ağır Covid kısıtlamaları olmadan sosyal aktivitelerden ve etkileşimlerden keyif alıyor. Alman hükümeti, Eylül ayında sona erecek olan Enfeksiyondan Korunma Yasası'nın bir sonraki aşamasına hangi kuralları koyacağına karar vermeden önce muhtemelen bilimsel komisyonun bulgularını bekleyecek. 

Sağlık Bakanı yorum yapmadı

Ay sonuna kadar hükümete hangi kısıtlamaların etkili olduğunu söylemek komisyonun görevi. Cuma günü Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Covid vakalarının artmasının beklendiği sonbahar ayları için yedi maddelik planını sundu, ancak zorunlu maske takmaya dönüş raporları hakkında yorum yapmadı. 

(Kaynak: DailyMail)