28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 04.08.2022 13:41 | Son Güncelleme: 04.08.2022 19:28

Avrupa İlaç Ajansı uyardı: Novavax'ın Covid-19 aşısı iki tür kalp rahatsızlığına yol açabilir

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Novavax firmasının Covid-19 aşısı olan Nuvaxovid'in, iki türde kalp iltihabı olasılığına dair bir uyarı taşıması gerektiğini duyurdu
Avrupa İlaç Ajansı uyardı: Novavax'ın Covid-19 aşısı iki tür kalp rahatsızlığına yol açabilir

Avrupa Birliğinin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), merkezi ABD'de bulunan Novavax firmasının Covid-19'a karşı ürettiği aşının kullanımıyla ilgili dün önemli bir uyarıda bulundu. 

EMA'nın yaptığı yazılı açıklamada bildirilen az sayıda vakaya dayanarak; kalp rahatsızlıkları olan 'miyokardit' ve 'perikardit'in Nuvaxovid aşısının ürün bilgilerinde yeni yan etkiler olarak listelenmesi gerektiği belirtildi.

"En yaygın nedeni viral enfeksiyonlar"

Novavax firması ise Nuvaxovid'in klinik denemeleri sırasında kalp iltihabı hakkında herhangi bir endişenin dile getirilmediğini ve daha fazla veri toplanacağını ve miyokarditin en yaygın nedeninin viral enfeksiyonlar olduğunu kaydetti.

Novax: Verileri değerlendireceğiz

ABD'li aşı geliştiricisi Novavax, "Ürün bilgilerimizin gelen verilere ilişkin ortak yorumumuzla tutarlı olduğundan emin olmak için ilgili düzenleyicilerle birlikte çalışacağız" dedi.

Haziran ayında, ABD Gıda ve İlaç İdaresi de (FDA) Novavax aşısından kaynaklanan bir kalp iltihabı riskine dikkat çekmişti.

(Kaynak: Reuters, Euronews)