26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.10.2022 04:30 | Son Güncelleme: 29.10.2022 22:53

Covid belirtileri değişti: Koku kaybı yerine boğaz ağrısı geldi

Bir grup bilim insanı, en sık görülen Covid semptomlarının güncellenmiş listesini yayınladı. Listeye göre aşıları eksik olanlar ‘baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hapşırma ve inatçı öksürük’ belirtileri gösteriyor
Covid belirtileri değişti: Koku kaybı yerine boğaz ağrısı geldi

Harvard ve Stanford üniversiteleriyle King’s College London’dan bir grup bilim insanı, en sık görülen Covid semptomlarının güncellenmiş listesini yayınladı.
Buna göre en az üç doz aşılı, sadece tek doz aşılı ve aşısız olmak üzere üç grupta en sık bildirilen beş semptomdan dördünün aynı olduğu ortaya çıktı: Boğaz ağrısı, burun akıntısı, inatçı öksürük ve baş ağrısı. Aşılılarda en sık görülen belirtiler sırasıyla şöyle: Boğaz ağrısı, burun akıntısı, tıkalı burun, inatçı öksürük ve baş ağrısı.
Aşıları eksik olanlar ‘baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hapşırma ve inatçı öksürük’ belirtileri gösteriyor. Aşısızlarda ise ilk beşte ‘baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, ateş ve inatçı öksürük’ var. Pandeminin başında yaygın olan ‘koku kaybı, ateş ve nefes darlığı’ artık daha az görülüyor. Bugün hiç aşı olmayanlarda bile koku kaybı ve nefes darlığı görülmüyor.