29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.12.2022 04:31 | Son Güncelleme: 23.12.2022 17:40

Covid biyolojik silah programının parçası

ABD Temsilciler Meclisi raporuna göre Covid-19, Çinli general Zhou Yusen’in başında bulunduğu Askeri Tıp Akademisi’nde geliştirildi. Bir kaza sonucu laboratuvardan sızdı. Yusen, salgının hemen başında aşı için patent başvurusu yaptıktan sonra gizemli bir şekilde öldü
Covid biyolojik silah programının parçası

Pandemide 3’üncü yıl tamamlanırken hâlâ tüm dünyada milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan Covid-19’un nasıl ortaya çıktığını net bir şekilde bilmiyoruz. Bu konuda çok ciddi iddialar ortaya atıldı ancak hiçbiri kanıtlanamadı. Bunlardan en çok dikkat çekeni koronavirüsün Çin’in Wuhan kentindeki laboratuvardan sızmış olabileceğine dair iddiaydı. Geçen yılın haziran ayında Stanford Üniversitesi’nden David Relman’ın öncülüğünde dünyaca ünlü 18 biyolog bilim dergisi Science’da “Covid-19 Wuhan’daki Viroloji Entsitüsü’nden sızmış laboratuvar üretimi bir virüs olabilir” başlıklı bir makale yayınladı. Ancak Başkan Biden’ın talimatıyla harekete geçen Amerikan istihbarat teşkilatları net bir sonuca ulaşamadı. Tam Çin üzerindeki şüpheler durulmuştu ki bu kez Amerikan Temsilciler Meclisi tarafından hazırlanan rapor bir kez daha Pekin yönetimini hedef aldı. Kongre’nin Cumhuriyetçi kanadı tarafından hazırlanan raporda Covid-19’un Çin’in biyolojik silah programının parçası olabileceği, salgından çok önce Pekin’in bu virüse sahip olduğu iddia edildi.
Daha kimse virüsü tanımıyorken nasıl aşı geliştirdi?
İşte o rapordan satır başları:
Pandeminin ilk zamanlarının aksine bilim dünyasından birçok insan ‘laboratuvardan sızıntı’ iddiasını daha çok ciddiye alıyor. Buna rağmen istihbarat servisleri bu konuyu yeterince dikkatle incelemedi.
Virüsün Wuhan Viroloji Enstitüsü’nde yapılan biyolojik silah çalışmaları kapsamında geliştirildiği ve insan hatası sonucu sivil halka yayıldığı yönünde ciddi belirtiler var.
Çinli general Zhou Yusen’in başında bulunduğu Askeri Tıp Akademisi’ndeki biyolojik silah programı kapsamında salgından önce Covid-19 virüsünün üretildiğini düşünüyoruz.
Yusen’in pandeminin hemen başlangıcında daha Şubat 2020’de koronavirüs aşısı için patent başvurusu yaptığı, ardından gizemli bir şekilde hayatını kaybettiği biliniyor. Patent başvurusu yapıldığında daha Dünya Sağlık Örgütü pandemi ilanı bile yapmamıştı. Bu da Yusen ve ekibinin virüse çok önceden sahip olduğunu ve aşı geliştirmek için uzun süredir çalıştıklarını gösteriyor. Çinli araştırmacıların Wuhan’da 2004’ten beri koronavirüs çalışmaları yürüttüğü bir gerçek. En çok üzerinde durdukları konu da virüsün insan hücresine bağlanmasını sağlayan spike proteininin yapısıydı. Elimizdeki tüm aşılar, virüsün insanlara bulaşmasını sağlayan bu spike proteinini hedef alıyor. Buradaki bir sızıntı sonucu dışarı çıkan virüs Huanan Vahşi Hayvan Pazarı’nda onlarca/yüzlerce kişiye bulaşmış olabilir.
Çin ordusunun bu virüsü bilerek ve isteyerek halk arasında yaydığına dair bir kanıt yok.