19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 22.02.2021 11:49 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge: “Covid-19 salgını 2022'nin başlarında bitecek''

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Covid-19 salgınında en kötü senaryoların geride kaldığını ve virüsün artık yönetilebilir olduğunu söyledi
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge: “Covid-19 salgını 2022'nin başlarında bitecek''

Danimarka ulusal yayın kuruluşu Danmarks Radio'ya (DR) konuşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Covid-19'un 2021'de de devam edeceğini söyledi. En kötü senaryoların geri kaldığını ve virüs hakkında daha fazla bilgi sahibi olunduğundan bu yılın 2020'ye göre daha kolay geçeceğini vurgulayan Kluge, “Virüs olmaya devam edecek fakat biraz da iyimser konuşarak kısıtlamalara ihtiyaç olacağını düşünmüyorum'' dedi. Kluge, Covid-19'un geleceğinin öngörülemez olduğunun altını çizerek, kişisel görüşünün salgının 2022 yılının başlarında sona ermesi yönünde olduğunu belirtti.

“Mutasyonlar için tamamen yeni bir aşıya gerek yok''

Covid-19'un mutasyona uğramasını da yorumlayan DSÖ Direktörü, mutasyonların normal olduğunu ancak hızlı yayılmalarının kendilerini endişelendirdiğini söyledi. “Covid-19'un mutasyona uğramış türlerinden bazılarının yayılma hızının daha yüksek olmasından dolayı Covid-19'a karşı geliştirilen aşıların ne kadar etkili olduğunu çok yakından takip ettiklerini'' vurgulayan Kluge, ihtiyaç duyulması durumunda aşıların yeni mutasyonlara göre düzenlenebileceğini ve mutasyonlar için tamamen yeni bir aşı üretmeye gerek olmadığını açıkladı. Dr. Kluge mutasyonların Covid-19'u kontrolden çıkarmayacağına değinirken, özellikle sağlık sistemleri baskı altında olan ülkelerdeki mutasyonları çok ciddiye aldıklarını belirtti. Kluge ayrıca, "An itibarıyla hız en iyi dostumuz, her şey tempoya bağlı. Hız hayatları kurtaracak, ekonomiyi koruyacak ve mutasyonları durduracak" yorumunda bulundu.