28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 19.11.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:18

‘Embesiller Federasyonu’

Alman Der Spiegel dergisi “Aşılı, bağışık, öfkeli” başlığını taşıyan kapağıyla ülkede salgının yeniden tırmanışa geçmesinden sorumlu tuttuğu aşı karşıtları için ‘embesiller federasyonu’, ‘içimizdeki büyük aptallar ordusu’ ifadelerini kullandı. İşte o yazıdan satır başları...
‘Embesiller Federasyonu’

27 Haziran’da Almanya’da günlük vaka sayısı 219’a kadar düştüğünde Almanya’da yaşayanların çoğu “salgın artık geride kaldı” diye düşünüyordu. Ama şimdi milyonlarca kişinin aşı olmayı reddetmesi nedeniyle dördüncü dalga suratımıza bir tokat gibi çarptı. Virologlara göre durum vahim. Almanya’nın en ünlü virologlarından Christian Drosten aylar önce bu duruma geleceğimizi söylerken kimse onu dinlemek istemedi. Siyasetçiler, dördüncü dalga uyarılarını hiçe saydı. İspanya ve Portekiz gibi yüksek aşılama oranlarına ulaşan ülkeler salgını geride bırakırken üçüncü dozda gecikme ve aşı karşıtlığı nedeniyle biz salgını sonlandırmaya çok uzağız. Delta tüm gücüyle saldırmaya devam edecek, hastaneler yine dolacak. Bu kış Almanya için çok zor geçecek. 

En tehlikeli aşamadayız

50 bin günlük vaka ile salgının başından beri en yüksek sayıyı gördük. Bir ‘embesiller federasyonu’ Almanya’nın diğer Avrupa ülkelerine oranla dördüncü dalga tarafından çok daha sert vurulmasına sebep oldu. Akılsız siyasiler bilim insanlarının uyarılarını dikkate almadılar. Ve şimdi pandeminin en tehlikeli aşamasıyla karşı karşıyayız. İçimizdeki büyük bir aptallar ordusu virüsün tehlikelerini görmezden gelip aşı olmayı reddediyor. Hastanelerde yoğun bakımlarının yüzde 87 oranında aşısızlarla dolu olmasının sorumlusu da bu kişiler. Yaz aylarında immünologlar hükümeti, üçüncü doz konusunda uyarmış ve risk grubundakilerin 20 kata kadar koruma sağlayan ek dozlarla aşılanmasını talep etmişti. Ancak üçüncü dozda çok geride kaldık. Yıl sonuna kadar 20 milyon kişinin ek doz aşılarla aşılanması planlanırken bu rakam 3 milyonda kaldı.