25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.01.2023 15:11 | Son Güncelleme: 11.01.2023 17:01

Uğur Şahin: Geliştirilmiş yeni Covid-19 aşısı üzerinde çalışıyoruz

Özlem Türeci ile birlikte pandeminin en başarılı Covid aşılarından birinin arkasındaki isim olan BioNTech’in kurucu ortağı ve CEO’su Uğur Şahin yeni çalışmalarını duyurdu. Şahin semptomatik Covid ile mücadele için geliştirilmiş Covid-19 aşısı üzerinde çalıştıklarını söyledi
Uğur Şahin: Geliştirilmiş yeni Covid-19 aşısı üzerinde çalışıyoruz

Corona virüs pandemisi döneminde geliştirdikleri mRNA aşısıyla tüm dünyada adlarından söz ettiren BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Aynı zamanda dünya çapında parmak ısırtan bir ticari başarıya da imza atan ikili elde ettikleri geliri yeni çalışmalara yatırıyor. mRNA'ya dayalı kanser aşılarını 2030'a kadar hazırlamayı hedefleyen, İsrail ile salgınlara hazırlık konusunda potansiyel iş birliklerine imza atan ve son olarak İngiliz hükümetiyle kişiselleştirilmiş kanser tedavileri için anlaşan BioNTech yeni bir aşı üzerine çalıştığını duyurdu. 

Salı günü düzenlenen 2023 JP Morgan Sağlık Konferansı'nda konuşan Uğur Şahin, şirketin geliştirilmiş Covid aşısı üzerinde çalıştığını açıkladı. Şahin, “Önceki versiyonlarda görülen spike proteininin barındıran bir aşı üzerinde çalışıyoruz. En iyi oranla bütün virüslerde T-hücresi epitoplarının yüzde 99’unu koruyoruz ve bizce bu kombinasyonu kullanmak aşının vereceği tepkiyi ve kalitesini artıracak” dedi.

Şirketin geleceği hakkında da konuşan Şahin, “Bence odak noktamız sadece ağır hastalıklara karşı değil fakat belirti gösteren hastalıklara karşı da nasıl aşı geliştirebileceğimiz ve enfeksiyonları önleyebileceğimiz olacak” dedi.