29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.07.2023 11:01 | Son Güncelleme: 31.07.2023 12:05

ABD-Avustralya ortak tatbikatı sırasında düşen helikopterdeki 4 asker için umutlar tükendi

Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, 29 Temmuz'da ABD ile ortak tatbikat sırasında Hamilton Adası yakınlarında düşen Avustralya ordusuna ait helikopterdeki 4 askerin "hayatta kalma şansının olmadığını" duyurdu
ABD-Avustralya ortak tatbikatı sırasında düşen helikopterdeki 4 asker için umutlar tükendi

Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, ABD ve Avustralya'nın ortak askeri tatbikatı devam ederken düşen Avustralya ordusuna ait MRH-90 Taipan tipi helikopter hakkında açıklamalarda bulundu. Söz konusu helikopterin suya düştüğünü aktaran Marles, "her geçen saatte helikopterde bulunan askerleri canlı bulma umutlarının kaybolduğunu" belirtti. Marles, askerlerin "hayatta kalma şansının olmadığını" kaydetti.

Avustralya'nın envanterinde bulunan 40'tan fazla MRH-90 Taipan tipi helikopterin, kazanın nedeni belirlenene kadar kullanılmayacağı, Avustralya hükümetinin de söz konusu filoyu ocak ayında değiştirmeyi planladığı ifade edildi.

Ne olmuştu?

ABD ile ortak tatbikata katılan Avustralya ordusuna ait "MRH-90 Taipan" tipi helikopterin 29 Temmuz'da Hamilton Adası yakınlarında düşmesinin ardından tatbikat geçici olarak durdurulmuştu. ABD ve Avustralya'nın iki yılda bir düzenlediği "Talisman Sabre" isimli tatbikata, bu yıl 13 ülke ve 30 binden fazla askeri personel katılmıştı.

Kaynak: AA