28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.03.2023 19:07 | Son Güncelleme: 04.03.2023 19:21

ABD basını: Biden, Amerikalıları Ukrayna'yı destekleme gerekliliği konusunda ikna edemedi

ABD Başkanı Joe Biden'ın Kiev ziyareti Amerikan kamuoyunu Ukrayna'ya yapılan yardımın haklı olduğuna ikna edemedi
ABD basını: Biden, Amerikalıları Ukrayna'yı destekleme gerekliliği konusunda ikna edemedi

ABD Başkanı Joe Biden Kiev’e yaptığı ziyaretle Amerikan kamuoyunu Ukrayna'ya yapılan yardımın haklı olduğuna ikna edemedi. Biden’ın Ukrayna'ya silah sağlamakta yavaş kalmasının yanı sıra ABD'nin bu ülkeye verdiği desteği Amerikan halkı karşısında haklı çıkarma konusunda da sınavda kaldığı kaydedildi.

New York Post gazetesi'nin makalesinde “NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi'nin yaptığı anketin sonuçları, Amerikalıların ABD’nin çatışmada baş rolüne verdiği desteğin geçen yıl yüzde 32 iken bu yıl yüzde 26'ya düştüğünü gösterdi. Amerikalıların yalnızca yüzde 48'i hala Amerikan silahlarının tedarikini halihazırda destekliyor, oysa önceki oran yüzde 60 idi” ifadelerine yer verildi.

ABD'nin zaten çok şey yaptığına inananların sayısının geçen yıl yüzde yedi iken geçen şubat ayı itibarı ile yüzde 26'ya çıktığına dikkat çekilen yazıda, Fox haber kanalının yaptığı bir anketin, katılımcıların yüzde 46'sının Kiev'e yapılan yardımı bir zaman çerçevesine konulmasını istediğini ortaya koyduğunu, Cumhuriyetçi Parti'nin bazı temsilcilerinin ise Kongre'de yardımın tamamen durdurulmasını savundukları ifade edildi. Yazarlar böylelikle Biden'ın beklenmedik bir şekilde Kiev'e yaptığı ziyaretin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin moralini yükselttiğine, ancak Amerikan kamuoyu için herhangi bir şey yapmadığına inanıyor.