29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.07.2023 11:58 | Son Güncelleme: 18.07.2023 12:35

ABD Başkan adayı DeSantis: Başkan seçilirsem İsrail'i hedef alan BM kurumlarına fonu keseceğim

ABD'nin Florida Valisi ve 2024 Başkanlık adayı Cumhuriyetçi Ron DeSantis, seçimi kazanması halinde, İsrail'i hedef alan Birleşmiş Milletler (BM) kurumlarına, ABD tarafından yapılan yardımı keseceğini belirtti
ABD Başkan adayı DeSantis: Başkan seçilirsem İsrail'i hedef alan BM kurumlarına fonu keseceğim

ABD'nin Florida Valisi ve 2024 Başkanlık seçimi adayı Cumhuriyetçi Ron DeSantis, Virginia'daki İsrail İçin Birleşmiş Hristiyanlar (CUFI) zirvesinde yaptığı konuşmada, "Vergilerden elde ettiğimiz gelirleri İsrail'i hedef alan BM kurumlarına aktarmayacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan seçilmesi halinde BM ile ilişkilerin eskisi gibi olmayacağını belirten DeSantis, ayrıca İsrail karşıtı tavırları sebebiyle BM İnsan Hakları Konseyi ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünü (UNESCO) de reddettiğini vurguladı. DesSantis, Batı Şeria'nın işgal edilmiş bölgeden ziyade tartışmalı bölge olduğunu söyledi. Kasım 2024 Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi partiden adaylığını ilan eden DeSantis, yapılan anketlerde parti tabanında eski ABD Başkanı Donald Trump'tan sonra gelen ikinci isim olarak öne çıkıyor.

Kaynak: AA