29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.12.2023 09:56 | Son Güncelleme: 13.12.2023 10:07

ABD başkan adayı Vivek Ramaswamy’den canlı yayında tuvalet skandalı

2024 ABD Başkanlık Seçimleri’ne aday olan Cumhuriyetçi Vivek Ramaswamy katıldığı online konferansta skandala imza attı. Canlı yayın sırasında tuvalete giden Ramaswamy’nin çıkardığı sesler duyuldu
ABD başkan adayı Vivek Ramaswamy’den canlı yayında tuvalet skandalı

2024 ABD seçimlerinin cumhuriyetçi adayı Vivek Ramaswamy, Elon Musk, Alex Jones, Andrew Tate ve Matt Gaetz’in katıldığı online olarak gerçekleştirilen X Space konferansında mikrofonunu açık unutup tuvalete gidince idrar sesleri canlı yayında duyuldu. Aynı gün komplo teorisyeni Alex Jones’un X (Twitter) hesabını yeniden aktive eden Musk, konferanstaki aşırı sağcı politikacıların konuşmasına Jones’u da davet etti. Konuşmanın 100 binden fazla dinleyicisinin olduğu ve pik noktasında 2,3 milyon kişi tarafından dinlendi.

 The Guardian’a göre başka bir katılımcının konuşması sırasında kendini ‘süper insan yanlısı’ olarak tanımlayan Ramaswamy’nin mikrofonundan gelen tuvalet sesleri nedeniyle konuşma yarıda kesildi.

Konuşmacı "Vivek, Vivek, bu senin telefonun, Vivek. Seni susturamıyorum” dedi. Ramaswamy ardından “Bunun için üzgünüm” dedi. Bir süre durakladıktan sonra Elon Musk, "Umarım şimdi daha iyi hissediyorsundur" dedi. Ramaswamy ise gülerek, "Kendimi harika hissediyorum, teşekkür ederim" dedi.

Komplo teorilerini destekliyor

Cumhuriyetçilerin başkanlık adaylarından biri olan Ramaswamy, 11 Eylül olayları ve 6 Ocak'ta Kongre Binası'na yapılan saldırı hakkında komplo teorileriyle dolu açıklamalar yaptığı için kınanmıştı. Ramaswamy, anketlerde Donald Trump'ın gerisinde kalan 2024 Cumhuriyetçi başkan adayları arasında yer alıyor. Trump’ın aralarında 2020 seçimlerine hile karıştırmak, görev süresi bitince devlet sırlarını saklamak ve yetişkin film yıldızına sus payı ödemek gibi davaların da yer aldığı 91 adet cezai suçlaması buluyor. Trump buna rağmen Cumhuriyetçilerin öncü adaylarından biri.