29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 22.05.2022 11:21 | Son Güncelleme: 22.05.2022 11:27

ABD Başkanı Biden: Kuzey Kore'nin yapacağı her şeye hazırız

ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey Kore'nin yapacağı herhangi bir şeye hazır olduklarını söyleyerek olası nükleer bir denemeye karşı kaygı duymadıklarını açıkladı
ABD Başkanı Biden: Kuzey Kore'nin yapacağı her şeye hazırız

Asya ziyareti kapsamında gittiği Güney Kore'de basın mensuplarına konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey Kore liderine "aktaracak çok fazla şeyinin olmadığını" kaydetti. Ülkesinin "Kuzey Kore'nin yapacağı herhangi bir şeye karşı hazır olduğunu" belirten Biden, olası bir nükleer denemeye yönelik ise kaygı taşımadığını söyledi. 

Bir gazetecinin, Kim'e yönelik bir mesajının olup olmadığı sorusu üzerine "merhaba" yanıtını veren ABD Başkanı, birkaç saniye sonra ise "süreç" ifadesini kullandı. Öte yandan Asya gezisinin ikinci durağı Japonya'ya gitmek üzere Biden'ın uçağının, başkent Seul'ün güneyindeki Osan Askeri Üssü'nden havalandığı bildirildi. 

Ocak 2021'de göreve gelmesi sonrası çıktığı ilk Asya ziyaretinde Güney Kore'ye gelen Biden burada, Devlet Başkanlığı görevini 10 Mayıs'ta üstlenen Yoon Suk-yeol ile görüşmüştü. İkili görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Biden, Kim ile görüşmeye açık olup olmadığı konusunda "Bu, Kim'in samimi ve ciddi olup olmadığına bağlı" demişti.

Kaynak: AA