19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 04.02.2023 23:07 | Son Güncelleme: 04.02.2023 23:22

ABD, Çin'in casus balonunu vurarak düşürdü

ABD'nin Çin casus balonu olarak adlandırdığı gizemli araç, milletvekillerinin acilen harekete geçilmesi yönündeki çağrılarının ardından Atlantik Okyanusu üzerinde uçarken vurularak indirildi
ABD, Çin'in casus balonunu vurarak düşürdü

Pentagon dün Çin’e ait bir yüksek irtifalı istihbarat balonunun ABD üzerinde uçuş yaptığını ve Amerikan ordusunun balonu takip ettiğini açıkladı. Bunun üzerine ABD başkanı Joe Biden casus balonun icabına bakılacağı açıklamasını yaptı. 

Forbes'un haberine göre, Beyaz Saray yetkilileri casus balonu Carolina'nın Outer Banks bölgesinden geçip federal sulara ulaştığında vurarak düşürme planını değerlendiriyorlardı. Alınan bu karar Federal Havacılık İdaresi'nin ulusal güvenlik çabası kapsamında Kuzey Carolina ve Güney Carolina'daki üç büyük havalimanında uçuşları durdurma kararı aldıktan sonra gerçekleşti.

Askeri liderler, karada bulunduğu sırada sivillere ve altyapıya zarar verme olasılığı nedeniyle, yaklaşık üç otobüs büyüklüğünde olan balonun vurulmaması tavsiyesinde bulundu. Ancak balonun Amerikan toprakları üzerine gelmesi ve burada uzun süre kalması üst düzey ABD'li yetkililerin Çin hükümetine tepki göstermesine neden oldu.