18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.10.2023 22:24 | Son Güncelleme: 21.10.2023 23:55

ABD Eski Temsilciler Meclisi üyesi Amash: İsrail'in kilise saldırısında yakınlarım öldü

ABD'nin eski Temsilciler Meclisi üyesi Justin Amash, İsrail'in Gazze'ye saldırısı sırasında kısmen yıkılan Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi'nde yaşamını yitirenler arasında akrabalarının da bulunduğunu belirtti
ABD Eski Temsilciler Meclisi üyesi Amash: İsrail'in kilise saldırısında yakınlarım öldü

ABD Temsilciler Meclisi'nde görev yapan ilk Filistin asıllı Amerikalı olan Justin Amash, X sosyal medya hesabından İsrail-Filistin çatışmasında akrabalarının hayatını kaybettiğini duyurdu. Eski Temsilciler Meclisi Üyesi Amash, "Üzülerek, İsrail hava saldırısı sonucunda bir kısmı harabeye dönen Gazze'deki Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi'ne sığınan (Resimdeki Viola ve Yara'nın da aralarında olduğu) birkaç akrabamın öldürüldüğünü doğruladım" ifadesini kullandı.

Yaşamını yitiren iki akrabasının resmini paylaşan Amash, "Ailem büyük ıstırap içinde. Tanrı, Gazze'deki tüm Hıristiyanları ve dini ve mezhebi ne olursa olsun acı çeken tüm İsraillileri ve Filistinlileri korusun" ifadesine yer verdi. Amash, 1948 Arap-İsrail Savaşı sırasında ülkesini terk etmeye zorlanan Remle kentinden bir Hristiyan Filistinlinin oğlu olduğunu daha önceki konuşmalarında belirtmişti.

İnşa tarihi 425 yılına uzanan Gazze'deki Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi'ne, İsrail'in saldırıları nedeniyle yerlerinden olan yüzlerce Hristiyan ve Müslüman sığınmıştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in 17 Ekim'de bombaladığı el-Ehli Baptist Hastanesinin yakınlarında bulunan kilisede 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Filistin Devlet Başkanlığına bağlı Kilise İşleri Yüksek Komitesinin Başkanı Remzi Huri, "İsrail'in Gazze'de Tarihi Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi'ni hedef alması bir savaş suçudur." demişti.

Kaynak: AA