22 Aralık 2025, Pazartesi
Haber Giriş: 21.12.2025 20:21 | Son Güncelleme: 21.12.2025 20:35

ABD istihbaratına göre Rusya, NATO'yla geniş çaplı savaştan kaçınıyor

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, ABD istihbaratının Rusya'nın mevcut askeri kapasitesiyle Ukrayna'nın tamamını işgal edip kontrol altına alabilecek güce sahip olmadığı, Avrupa'yı "fethetmesinin" ise söz konusu olmadığı yönünde değerlendirme yaptığını aktardı
ABD istihbaratına göre Rusya, NATO'yla geniş çaplı savaştan kaçınıyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, Rusya'nın Ukrayna'nın tamamını ve Avrupa'nın bir kısmını ele geçirmeyi planladığı yönündeki haberleri "yalan ve propaganda" şeklinde nitelendirerek, Rusya'nın NATO ile "geniş çaplı savaştan kaçındığı" değerlendirmesinde bulundu. Gabbard, X hesabından, Rusya'nın "Ukrayna'nın tamamını ve Avrupa'nın bir kısmını ele geçirmeyi" planladığını iddia eden haberlere yanıt verdi.

Haberleri "yalan ve propaganda" şeklinde nitelendiren Gabbard, bu haberlerin ABD Başkanı Donald Trump'ın "barış çabalarını baltalamayı amaçladığını ve kamuoyunda korku yaratarak savaşın tırmanmasını" teşvik ettiğini savundu. Gabbard, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB), ABD ordusunu doğrudan Rusya ile savaşa çekmek istediğini iddia etti.

ABD istihbaratının, haberde görüşlerine yer verilen Demokrat Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi üyesi de dahil karar alıcıları bilgilendirdiğini belirten Gabbard, ABD istihbaratının Rusya'nın NATO ile daha "geniş bir savaştan kaçındığını değerlendirdiğini" aktardı. Gabbard, ABD istihbaratının Rusya'nın mevcut askeri kapasitesiyle Ukrayna'nın tamamını işgal edip kontrol altına alabilecek güce sahip olmadığı ve Avrupa'yı "fethetmesinin" ise söz konusu olmadığı yönünde değerlendirme yaptığını ifade etti.

Kaynak: AA