08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.07.2024 22:22 | Son Güncelleme: 25.07.2024 22:34

ABD Kongresi'nde Netanyahu'yu protesto eden rehine yakınları mahkemeye çağrıldı

ABD Kongresi'nde konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu'yu esir takası anlaşmasını imzalaması çağrısıyla protesto eden ve apar topar gözaltına alınan 6 rehine yakını mahkemeye çağrıldı
ABD Kongresi'nde Netanyahu'yu protesto eden rehine yakınları mahkemeye çağrıldı

ABD Kongresi'nde konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu, giydikleri "Anlaşmayı HEMEN imzala" yazılı tişörtlerle protesto eden ve gözaltına alınan 6 İsrailli rehine yakını, ABD'de mahkemeye çağrıldı. İsrail'den yayın yapan Channel 12'nin haberinde, Gazze'de tutulan İsrailli rehinelerin 6 yakınının, Kongre'deki eylemleri nedeniyle mahkemeye çağrıldığı belirtildi.

Yakın zamanda İsrail'e dönmeyi planlayan rehine yakınlarının, ağustos ortasındaki duruşmalara bizzat katılmak durumunda kalmamak için çözüm arayışında olduğu bildirilen haberde, ABD'deki İsrail Büyükelçiliği'nin bu kişilere yardımcı olmaya çalıştığı da kaydedildi.

Gazze'de tutulan rehinelerin dönmesini sağlayacak esir takası anlaşmasını imzalaması çağrısıyla Netanyahu'yu Kongre'de protesto eden kişiler, polislerce apar topar gözaltına alınmıştı. Bu rehine yakınlarının, Michael Levy, Alon Gat, Gil Dickman, Carmit Palty Katzir, Leat Corinne ve Shahar Mor olduğu belirtildi.

Kaynak: AA