17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.04.2022 21:50 | Son Güncelleme: 21.04.2022 22:08

ABD'de Florida meclisi, Walt Disney eğlence merkezinin özerkliğini feshetti

ABD'nin Florida eyaleti Temsilciler Meclisi, eğlence merkezi Walt Disney World’un özel yönetim ayrıcalığını feshedecek yasa tasarısına onay verdi
ABD'de Florida meclisi, Walt Disney eğlence merkezinin özerkliğini feshetti

Florida meclisiWalt Disney World’un özerkliğini feshetti. Tasarının Florida Valisi Ron DeSantis tarafından onaylanması halinde, turistlerin uğrak yeri olan eğlence şirketinin bulunduğu alanın planlama yetkisinin elinden alınacağı ve eyalete daha fazla vergi ödemek zorunda kalacağı belirtildi.

Walt Disney World ise kuruluşunda kendilerine sağlanan özerkliğin feshedilmesi ile şirketin ve yatırımlarının nasıl etkileneceği konusunda bir açıklama yapmadı.

2023’te sona erecek

Vali DeSantis’in tasarıyı imzalamasından sonra Walt Disney World’un özerkliğinin Haziran 2023’te sona ereceği kaydedildi.

Cumhuriyetçiler ile araları açıldı

ABD medyasında çıkan haberlerde, şirketin, eyaletteki LGBT politikalarına yönelik eleştirileri ve Demokratları desteklemesi üzerine eyaletin Cumhuriyetçi yönetimi ile aralarının açıldığı şeklinde yorumlara yer verildi.

60 bin çalışanı var

1960’larda Reedy Creek İyileştirme Bölgesi olarak bilinen 27 bin dönümlük alana, arazinin planlama ve geliştirilmesi konusunda kendilerine sağlanan ayrıcalık ile kurulan Walt Disney World eğlence merkezinin yaklaşık 60 bin çalışanının bulunuyor

 

Kaynak: AA