18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.10.2024 22:32 | Son Güncelleme: 17.10.2024 22:44

ABD'den Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin ardından ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden İsrail'in duyurduğu Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölüm haberini değerlendirdi ve "İsrail, ABD ve dünya için iyi bir gün" ifadelerini kullandı. Analistler, Sinvar'ın ölümü sonrası ateşkes isteyen ABD'nin İsrail'i ikna etmek için üzerindeki baskıyı artıracağını düşünüyor
ABD'den Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin ardından ilk açıklama

Bloomberg'in bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre Beyaz Saray, Sinvar'ın ölümünün Gazze'de ateşkes için yeni bir fırsat yaratabileceğine inanıyor. Söz konusu yetkili, Hamas'ın büyük bölümünün yorgun olduğunu ve çatışmalara ara verilmesini istediğini, ancak ateşkese varılıp varılamayacağının bir sonraki liderin kim olacağına bağlı olduğunu söyledi. En önemlisi ise İsrail'in Sinvar'ın öldürülmesiyle elde ettiği zaferi kabul edip etmeyeceği.

Biden: İsrail, ABD ve dünya için iyi bir gün

ABD Başkanı Joe Biden, Sinvar'ın ölümü üzerine bir açıklama yayınladı ve bunu "İsrail, ABD ve dünya için iyi bir gün" olarak nitelendirdi.

Bloomberg, Sinvar'ın ölümü sonrası Biden'ın bu gelişmeyi Gazze'de ateşkes sağlanması için bir fırsat olarak kullanabileceğini yazdı.

Biden yaptığı açıklamada, rehinelerin ailelerine teslim edilmesi ve masum insanların büyük bir yıkıma uğramasına neden olan bu savaşın bir an önce sona erdirilmesi için izlenecek yolu görüşmek üzere İsrail yönetimiyle yakında görüşeceğini söyledi.