29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.02.2024 19:59 | Son Güncelleme: 01.02.2024 21:20

AB'den sığınmacılar için 7,6 milyar euroluk destek paketi

AB, düzensiz göçle mücadele kapsamında, sığınmacıları kabul eden ülkelere yönelik 7,6 milyar euroluk bir destek paketi hazırlama kararı aldı. Bütçeden Türkiye'ye ne kadar pay ayrılacağı açıklanmadı
AB'den sığınmacılar için 7,6 milyar euroluk destek paketi

Avrupa Birliği (AB), düzensiz göç akınıyla mücadele kapsamında sığınmacıları kabul eden ülkelere yeni bir mali destek paketi hazırlama kararı aldı.

Buna göre, Türkiye, bölge ülkeleri, Balkanlar ve Afrika ülkeleri için toplam 7,6 milyar euroluk bir bütçe oluşturulacak. AB Zirvesi'nin ardından yayımlanan bildirgede, söz konusu paketin Türkiye ve daha geniş bölgedeki Suriyeli mültecilere destek de dahil olmak üzere üçüncü ülkelerle etkili göç işbirliğinin sürdürülmesine yardımcı olacağı, daha önce AB Afrika Güven Fonu aracılığıyla gerçekleştirilen eylemlerin devamının sağlanacağı belirtildi. Bildirgede, "Ayrıca göç yolları için ortaklıklar ve finansman da dahil olmak üzere Batı Balkanlar, Güney komşular ve Afrika’yı desteklemeye yardımcı olacaktır” denildi. Söz konusu bütçeden hangi ülkenin ne kadar pay alacağı ise belirtilmedi.