23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Video Giriş: 01.03.2023 10:52 | Son Güncelleme: 01.03.2023 13:24

ABD'li hakimden Oakland'da yaşayan evsizler için tahliye kararı

ABD'nin California eyaletine bağlı Oakland kentinde mahkeme, evsizlerin şehirde büyük bir alanda yer işgal ederek toplu olarak yaşadıkları bölgeyi terk etmeleri yönünde karar aldı. Evsizlerin yaşadığı bölge drone aracılığıyla havadan böyle görüntülendi
Kaynak: AA

San Francisco Cronicle'ın yaptığı habere göre, Yargıç William H. Orrick, ABD California eyaletine bağlı Oakland şehrinde yaşayan evsizler için bölgeyi boşaltma kararı alındı. Şubat ayının başında alınan kararda Wood Street bölgesinde yaşayan son 60 evsizin de alandan tahliyesine karar verildi.

Yapılan tahliyenin kaçınılmaz olduğunu belirten Orrick kararında, "Evsizler için zorluk yaratacak olsa da, bu zorluk mevcut barınak yatakları ve iyileşen barınma koşullarıyla hafifletiliyor" dedi.

Olayın Geçmişi

Bir zamanlar Kuzey Kaliforniya'nın en büyük evsiz yerleşkesi olan kamp, yaklaşık 25 şehir bloğunu kaplıyordu ve yaklaşık 300 evsize ev sahipliği yapıyordu. Kamp, kamunun, demiryolu şirketlerinin ve diğer birçok devlet kurumunun arazilerinin üstünde yer alıyordu. Geçmişte de alınan birkaç boşaltma kararıyla birlikte aylarca süren tahliyelerin ardından nüfus yaklaşık 60 kişiye düşmüştü.

 

Benzer Videolar