27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.03.2022 18:01 | Son Güncelleme: 21.03.2022 21:07

Abramovich'in yatı Solaris Datça'dan sonra Bodrum'a geçti

Ünlü Rus iş insanı Roman Abramovich'in 430 milyon sterlin değerindeki ultra lüks yatı Solaris, bugün sabah saatlerinde Daçta kıyılarında görüldükten sonra Bodrum'a geçti
Abramovich'in yatı Solaris Datça'dan sonra Bodrum'a geçti

Ünlü Rus iş insanı Roman Abramovich, Rusya-Ukrayna savaşının ardından zor günler geçirmeye devam ediyor. 

Rusya lideri Vladimir Putin’e yakın olduğu gerekçesiyle yaptırım uygulanan Rus iş insanının özel jeti, geçen haftanın başında Moskova'ya ulaşmadan önce İstanbul'a geldi ve birkaç saat burada kaldı. Şimdiyse 430 milyon sterlin değerindeki 140 metrelik ultra lüks yatı Solaris ile ilgili dikkat çekici bir veriye ulaşıldı. 

Marine Traffic sitesinin verilerine göre, Solaris Girit Adası açıklarından sonra bu sabah saatlerinde Muğla’nın Datça ilçesine bağlı İnceburun Mevkii’si açıklarında görüldü. Kıyıdan yaklaşık 1 mil açıkta seyreden yat, görenlerin dikkatini çekti. Yatı fotoğraflayanlar bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Bugün saat 18.30 itibarıyla ise dev yatın kuzeye doğru hareket ederek Bodrum'daki Kumbahçe Plajı'nın güneyindeki limana demirlediği görüldü.

İçerisinde 48 lüks oda ve 60 personelin bulunduğu Bermuda bayraklı yat, geçtiğimiz salı günü İspanya’nın Barselona kentinden ayrılıp Akdeniz'e açılmış, sonra da Karadağ Kotor civarına demir atmıştı.