22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.10.2024 13:43 | Son Güncelleme: 22.10.2024 13:46

Alman polisi restorana baskın yapıp çeteyi çökertti: 40 numaralı pizza ile uyuşturucu sevkiyatı

Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan bir pizzacının menüsündeki çok satan 40 numaralı pizzadan şüphelenen gıda müfettişleri polisi harekete geçirdi. Baskın düzenleyen polis, restoranın uyuşturucu çetesinin paravanı olduğunu ortaya çıkarttı
Temsili
Temsili

Alman polisinin baskın düzenlediği Düsseldorf kentindeki bir pizzacının, menüdeki 40 numarayı sipariş eden müşterilerine uyuşturucu teslimatı yaptığı ortaya çıktı. Polis şefi Michael Graf von Moltke gazetecilere yaptığı açıklamada “Bu en çok satılan pizzalardan biriydi” dedi. Polisin ilk olarak mart ayında gıda müfettişleri tarafından uyarıldığını söyleyen Moltke, narkotik polislerinin restoranı gözlemlemeye başladıklarında 40 numaralı pizzanın neden bu kadar popüler olduğunu keşfettiklerini söyledi. Polis, pizzacının özel sipariş için ne kadar ücret talep ettiğini açıklamadı.

Kanıtı polislerin önüne attı

Düsseldorf polisi, polisin pizzacı müdürünün dairesine girdiğinde, 36 yaşındaki şahsın pencereden bir torba uyuşturucu attığını ve torbanın aşağıdaki polis memurlarının önüne düştüğünü söyledi. Pakette 1,6 kilogram kokain, 400 gr esrar ve 268 bin euro nakit para vardı. Polis, olayın ardından gözaltına alınan restoran müdürünün serbest bırakıldıktan sonra dükkanını yeniden açtığını ve kokainli 40 numaralı pizzayı yeniden satmaya başladığını söyledi. Bu durum müfettişlere tedarik zincirini inceleme fırsatı verdi ve birkaç hafta sonra 150 kadar polis memuru Almanya'nın batısında bir uyuşturucu şebekesinin tamamını çökertti. Uyuşturucu operasyonunun 22 yaşındaki lideri dahil üç şüpheliyi tutukladı ve diğer 12 şüphelinin ev ve işyerlerine baskın düzenledi.

Baskınlar sırasında Mönchengladbach ve Solingen yakınlarında sırasıyla 300 ve 60 kök bulunan iki kenevir tarlasına rastlandı. Baskınlarda ayrıca kesici ve delici silahların yanı sıra nakit para ve pahalı saatler de bulundu. Pizzacı müdürü yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı ve halen gözaltında tutuluyor.