19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.03.2024 13:06 | Son Güncelleme: 04.03.2024 13:39

Ambani’nin düğün öncesi partisinin maliyeti 150 milyon dolar

Oğlu Anant Ambani’nin düğünü yaklaşırken, Asya’nın en zengin insanı Mukesh Ambani hiçbir masraftan kaçınmıyor. Aralarında Ivanka Trump ve Mark Zuckerberg'ün bulunduğu 1200 kişinin davet edildiği ön kutlamalarda Rihanna sahne aldı. 3 günlük ön kutlamanın Ambani için maliyeti yaklaşık 150 milyon $
Fotoğraf: @relianceupdates / Instagram
Fotoğraf: @relianceupdates / Instagram

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Fortune 500 şirketlerinden Reliance Industries’in başkanı olan Mukesh Ambani’nin tahmini net serveti 111 milyar dolar değerinde. Bu rakam onu Asya’nın en zengini, dünyanınsa en zengin 11. İnsanı yapıyor. Enchore Healthcare CEO’su Viren Mernchant’ın kızı Radhika Merchant ile evlenecek olan Anant Ambani’nin düğünü temmuz ayında yapılacak. Çiftin pazar günü sona eren düğün öncesi partisi Hindistan’ın Jamnagar kentinde yapıldı. Ambani ve arkadaşı Radhika Merchant'ın temmuz ayına kadar evlenmeleri beklenmese de düğün öncesi lüks partide hiçbir masraftan kaçınılmadı. 

51,000 kişilik ziyafet verildi

The Hindu’nun aktardığına göre Ambani ve müstakbel eşi, yerel halktan 51,000 kişinin katıldığı bir ziyafete ev sahipliği yaptı. Etkinlik Jamganar şehrindeki Reliance kasabasının yakınlarındaki Jogwad köyünde gerçekleşti. Habere göre aile için manevi öneme sahip bu tarz kutlama etkinliklerinde bir ziyafete ev sahipliği yapmak Ambaniler için süregelen bir gelenek.

8 yıl sonra ilk uzun performans

Rihanna, düğün öncesi düzenlenen gecede, 8 yıl sonra ilk defa uzun metrajlı gösterisini gerçekleştirdi.
Rihanna, cuma günü ailenin düzenlediği ön kutlamalarda performans sergilemek üzere, yerel kıyafetlerden ilham alınarak tasarlanan lime yeşili ve pembe kıyafetiyle ve çıplak ayakla sahneye çıktı. NME’nin aktardığına göre Rihanna, aralarında “Umbrella”, “Diamonds” ve “Work” gibi hit parçaların da olduğu 19 şarkı seslendirdi.

Çifte “Bu akşam Anant ve Radhika’nın onuruna burada bulunmaktayım. Beni burada ağırladığınız için çok teşekkür ederim. Tanrı birlikteliğinizi kutsasın. Sizin için en iyisini diliyorum. Tebrikler” şeklinde iyi dileklerini belirten Rihanna’ya, müstakbel gelin ve damat da bir noktada sahnede katıldı. Jamnagar havalimanından ayrılırken habercilerle konuşan Rihanna, gösterinin çok güzel ve geçtiğini ve kendisinin 8 yıldır böyle bir gösteri gerçekleşmediğini söyledi. Tahminlere göre bu performansı için Rihanna’ya 6-9 milyon dolar aralığında bir meblağ ödendi.

Daha önce Beyoncé sahne almıştı

Düğünlerinde bu derece ünlü isimlerin sahne alması, Ambani ailesi için alışılmışın dışında bir durum değil.
2018 yılında Beyoncé, ailenin tek kızı olan Isha Ambani ve Anand Piramal’ın düğün öncesi partisinde sahne alırken 2019 yılında da Coldplay’in solisti Chris Martin ve The Chainsmokers, müstakbel damat Anant Ambani’nin abisi Akash Ambani’nin İsviçre’deki düğün öncesi partisinde sahne almıştı. Çift ayrıca, düğün sonrası partilerinde Adam Lavine’e serenat yaptırmıştı.

Kutlamalara yaklaşık 1200 konuk davet edildi

Ivanka Trump ve Mark Zuckerberg gibi dünyanın en zengin ve ünlü isimlerinden bazıları kutlamada görüldü. Hafta sonunun geniş kapsamlı konuk listesi ise Bill Gates ve Sundar Pichai gibi milyarderleri ve teknoloji liderlerini içermekte. Reuters’ın aktardığına göre Disney’in CEO’su Bob Iger de muhtemelen listede.

9 sayfalık konsept dökümanı

Kutlamaların ikinci gününde, konuklar Ambani ailesinin hayvan kurtarma merkezinde geziye çıkarıldı. Üçüncü günde ise konuklar, Jamnagar’ın yeşil alanlarını keşfettikleri “Tusker Trails” etkinliği ile doğa ile iç içe oldular. The Times’ın aktardığına göre tüm bu etkinlikler için kıyafet konseptini içeren dokuz sayfalık bir dokümanın yanı sıra, saç stilistleri ve makyaj sanatçıları konuklar için hazır bulundu.