28 Temmuz 2025, Pazartesi
Abone Ol Giriş yap
18.07.2025 04:41
Makaleyi sesli dinle • 0:33

Silahlara veda: Bir son ve başlangıç

Tarihin bir sayfası kapanıyor. Bu hem Kürtler hem Türkler için çok anlamlı bir bitiriş. Şimdi sıra barışı evlerimize, sokaklarımıza, hayatlarımıza getirmeye geldi… Silahların yakılışı bir son ve aynı zamanda eşit, adil ve özgür bir ülke kurmak için bize bir başlangıç da sunuyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Geçen hafta PKK’nın Süleymaniye sınırları içerisinde yer alan Casene Mağarası önünde yapılan silah bırakma töreni oldukça tarihsel bir andı. KCK Eşbaşkanı Besê Hozat ve 30 PKK militanı, silahlarını ve palaskalarını sırayla çıkararak hazırlanan dev kaseye koydular. Besê Hozat eline meşaleyi alarak silahları tutuşturdu. Silahlar yanarken sessizce merdivenlerden tırmanarak yukarıdaki mağaraya geri döndüler. 

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Nurcan Baysal
Nurcan Baysal