26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.04.2022 21:37 | Son Güncelleme: 29.04.2022 04:02

Antonio Guterres'in ziyareti sırasında Kiev'e saldırı

BM Genel Sekreteri António Guterres'in resmi ziyareti Ukrayna'nın başkenti Kiev'de iki güçlü patlama meydana geldi. Bölgeden gelen ilk haberlere göre; Rus güçleri yerleşim yerlerinin bulunduğu Şevçenkivski semtinde roket üretim tesisini vurdu
Antonio Guterres'in ziyareti sırasında Kiev'e saldırı

Moskova Yönetimi'nin Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar sürüyor. Bugün başkent Kiev Rus roketlerinin hedefi oldu. Bağımsızlık Meydanı'na 2-3 kilometre mesafe yakınlarındaki Şevçenkivski semti Yuriya İllienka Sokağı TSİ 20.15 sıralarında iki roketle vuruldu. Hedefin savunma sanayiine üretim yapan Artem fabrikasına yönelik olduğu bildiriliyor.

"Bir gün önce Kremlin'de oturuyordu"

Cumhurbaşkanı Zelenski'nin danışmanlarından biri olan Ukrayna müzakere ekibinin başkanı Mykhailo Podolyak, BM Genel Sekreteri António Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezindeki füze saldırıları hakkında Tweet attı. Podolyak Tweet’inde “Antonio Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezine füze saldırısı düzenlendi. Bir gün önce Kremlin'de uzun bir masada oturuyordu ve bugün başının üstünde patlamalar var” ifadeleri yer aldı. 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov başkentimizi ziyaret ettiğinde, Rusya Kiev'i seyir füzeleriyle vurdu. Rusya, bu iğrenç barbarlıkla Ukrayna'ya, Avrupa'ya ve dünyaya karşı tutumunu bir kez daha ortaya koymaktadır" ifadelerine yer verdi.