Apple CEO’su Tim Cook, spor giyim devi Nike’ın hisselerinden yaklaşık 3 milyon dolar değerinde satın alım yaptı. Bu adım, şirketin hisse performansının zayıf olduğu bir dönemde geldi ve Nike hisselerini açılış öncesinde yüzde 2 yükseltti.
Cook, 2005 yılından bu yana Nike yönetim kurulunda görev yapıyor ve şirketin baş bağımsız yöneticisi olarak biliniyor. Yaptığı alımda, hisse başına 58,97 dolardan 50.000 hisse edindi.
Hisselerdeki durum
Nike hisseleri, alım öncesinde 58,49 dolardan işlem görüyordu. Alım, şirketin Çin’deki düşük satışları ve zayıf çeyrek kâr marjı raporunun hemen ardından gerçekleşti. 18 Aralık’taki mali sonuçların açıklanmasından bu yana, Nike hisseleri yaklaşık yüzde 13 değer kaybetmişti.
Cook'un toplam hissesi 105 bine ulaştı
Yapılan düzenleyici bildirimlere göre, Tim Cook’un Nike’daki toplam hissesi 22 Aralık itibarıyla 105.000 adete ulaştı. Bu hamle, Cook’un şirkete olan güvenini ve uzun vadeli bağlılığını göstermesi açısından dikkat çekiyor.
Kaynak: Gazete Oksijen

