28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.03.2022 21:01 | Son Güncelleme: 15.03.2022 21:58

Apple, Rusya'nın ulusal ödeme sistemi Mir'i telefonlarına ekledi

Apple, Visa ve Mastercard'ın Rusya'daki işlemlerini durdurmasının ardından, Rusya Ulusal Kartlı Ödeme Sistemi Mir'i telefonlarına tanımladı
Apple, Rusya'nın ulusal ödeme sistemi Mir'i telefonlarına ekledi

ABD merkezli finansal hizmet şirketleri Visa ve Mastercard, Rusya'daki operasyonlarını askıya aldıklarını duyurmuştu. Apple da Rusya'daki tüm ürün satışlarını durdurduğunu bildirmişti.

Bu gelişmeler üzerine Apple, Rusya'daki kullanıcıları için bir yenilik getirdi ve Rusya’nın kartla ödeme sistemi Mir’i telefonlarına ekledi.

Rus kullanıcılar, Apple telefonlarında bulunan Apple ID kısmına girdiğinde seçilebilecek ödeme sistemleri arasında Mir’in de eklendiği görüyor. Öte yandan bazı kullanıcılar, Apple telefonlarına ödeme sistemi olarak Mir kartını ekleyemediklerini belirtiyor.

Rusya Merkez Bankası tarafından Mayıs 2017’de kurulan Mir ödeme sistemi, bankaya ait Ulusal Kartlı Ödeme Sistemi adlı sistem üzerinden elektronik para transferleri için kullanılıyor. 

Rus bankaları, Visa ve Mastercard’ın faaliyetlerini durdurmasının ardından Mir sistemiyle çalışan kartlara yönelik talebin arttığını duyurmuştu.

Kaynak: AA