27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.06.2024 18:10 | Son Güncelleme: 07.06.2024 18:48

'Aralık oruç' diyetleriyle tanınan İngiliz doktor ve televizyoncu Mosley, tatil için gittiği Yunan adasında kayboldu

İngiliz tıp doktoru, yazar ve televizyoncu Michael Mosley, tatil için gittiği Yunanistan'ın Sömbeki Adası'nda kayboldu. 5 Haziran'dan bu yana kendisinden haber alınamayan Mosley için bölgede geniş çapla arama operasyonu yürütülüyor
'Aralık oruç' diyetleriyle tanınan İngiliz doktor ve televizyoncu Mosley, tatil için gittiği Yunan adasında kayboldu

Aralıklı orucu popülerleştiren isimlerden İngiliz doktor, yazar ve televizyoncu Michael Mosley, tatil için gittiği Yunanistan'ın Sömbeki Adası'nda kayboldu. 5 Haziran Çarşamba günü öğle saatlerinde St Nicolas plajından yürüyüşe çıkan Mosley'nin geri dönmemesi üzerine eşi durumu Yunan polisine bildirdi. Kayıp ihbarı üzerine polis, itfaiye, sivil savunma personeli ve gönüllülerin yanı sıra en az bir koklayıcı köpek, insansız hava araçları ve bir helikopterin de katıldığı geniş çaplı arama kurtarma operasyonu başlatıldı. Mosley'nin cep telefonunun eşiyle birlikte kaldığı yerde bulunduğu açıklandı. 

"Ya başka bir yol izledi ya da denize düştü"

Adanın belediye başkan yardımcısı, arama çalışmalarının, bir kadının Mosley'i çarşamba günü gördüğünü söylediği Pedi bölgesinde yoğunlaştığını söyledi. 

"Burası çok küçük, kontrollü bir alan; insanlarla dolu bir bölge. Yani, eğer ona orada bir şey olmuş olsaydı, şimdiye kadar bulmuş olurduk" diyen Belediye Başkanı Eleftherios Papakalodoukas ise Mosley'nin ya başka bir yol izlediğine ya da denize düştüğüne inandığını ifade etti.

Michael Mosley kimdir? 

Aralıklı orucu popüler hale getiren isimler arasında yer alan doktor Michael Mosley, haftada iki gün kalori alımının kısıtlandığı, diğer beş gün ise sağlıklı beslenme ve düzensiz egzersizi içeren 5:2 diyetiyle tanınıyor. Mosley ayrıca, kalori alımının en az iki hafta boyunca günde 800 kalori ile sınırlandırıldığı 'Fast 800' diyetiyle biliniyor. Who made Britain fat? (İngiltere'yi kim şişmanlattı?) ve Trust me, I am a Doctor (Bana güvenin, Ben doktorum) gibi televizyon programlarına imza atan 67 yaşındaki Mosley, daha önce İngiliz Tabipler Birliği tarafından 'yılın tıp gazetecisi' seçilmişti.