20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 22.07.2022 04:30 | Son Güncelleme: 22.07.2022 11:35

Avrupa yanıyor

Sıcaklar İngiltere’yi hazırlıksız yakaladı. Nükleer santralleri sıcaktan çalışmayan Fransa güvenlik sınırlarını zorluyor. Macron “AB’nin yangın söndürme filosunu kuralım” diyor. Enerji güvenliği risk altında
Atina’nın kuzey kesimindeki Panteli dağlık alanında çıkan orman yangını kentte yaşayanları tedirgin etti.
Atina’nın kuzey kesimindeki Panteli dağlık alanında çıkan orman yangını kentte yaşayanları tedirgin etti.

Ölümcül hava sıcaklıklarıyla kavrulan Avrupa, bir yandan da orman yangınlarıyla boğuşuyor. En az beş ülkede olağanüstü hal ilan edildi, on binlerce kişi yangınlar nedeniyle tahliye edildi.

İngiltere’de gölgede 41 dereceye çıkan sıcaklığın bu yıl yüzlerce kişinin ölümüne sebep olmasından endişe ediliyor. Ülkedeki bazı askeri havaalanlarında pistler sıcaktan eridiği için askeri uçaklar sivil tesislere yönlendirildi. Rayların sıcakta genleşmesi nedeniyle de pek çok tren seferi iptal edildi. Bazı okullar erken kapandı, hastane randevuları iptal edildi. Hükümet acil durum ilan etti. Londra gibi büyük şehirlerde, uzun süreli sıcaklara alışık olmayan bu nedenle de yoğun olarak klima kullanmayan İngilizler hazırlıksız yakalandı. Ülkede plajlar doldu, evlerin önlerine plastik havuzlar kurarak serinlemeye çalışanların sayısı arttı.